NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Ludovic Orban: Dacă școala se va închide din cauza noilor cazuri de COVID, părinții vor primi 75% din salariu pentru a sta acasă

Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi, că, după 14 septembrie, dacă o școală se va închide din cauza noilor cazuri de COVID, atunci unul dintre părinții unui elev va beneficia de 75% din salariul său pentru a rămâne acasă cu copilul.

„În perioada stării de urgență a existat o formă de sprijin pentru familiile cu copil. Pe perioada în care au fosts suspendate cursurile școlare, un părinte, la alegere, a avut posibilitatea să stea acasă, într-un fel de concediu, plătindu-i-se 75% din salariul său.

Și pentru începerea școlii vom lua o măsură similară. Însă va fi flexibilă, pentru că situația epidemiologică fiind diferită de la localitate la alta, nu va mai fi o măsură generală. Va fi o măsură locală.

Dacă într-o școală avem cazuri și se închide 14 zile, toți părinții elevilor din școala respectivă vor primi pe perioada suspendării cursurilor, să zicem 14 zile, un părinte, aceeași formă de sprijin de 75%”, a declarat Ludovic Orban.

digi24

loading...
Advertisements

Related posts

Două rute noi de zbor din acest weekend de pe aeroportul Iași: Valencia și Torino

Redacția

Salariul mediu net din Iaşi se apropie de pragul de 2.000 de lei

Redacția

Salariile de până la 4.000 de lei vor fi dublate

Redacția
Încarcă...