NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

F.O.R.T. organizează proteste de amploare în toată ţara

Începând cu data de 3 Noiembrie, F.O.R.T. organizează proteste de amploare în toată ţara.

Mentinerea accizei aplicata carburantilor la nivelul actual, lipsa infrastructurii de transport si a masurilor legislative care sa salveze unul din cele mai importante sectoare economice autohtone, au determinat Federatia Operatorilor Romani de Transport sa organizeze ample manifestatii de protest, atat in Capitala cat si la nivel national.
Pe data de 03 Noiembrie, conform solicitarii depuse la Primaria Capitalei, membrii FORT se organizeaza pentru a manifesta in Piata Victorei si pe centura Capitalei, dupa modelul aplicat in 2016, atunci cand s-a reusit plafonarea tarifelor practicate de asiguratorii RCA.
In paralel, asociatiile si filialele membre FORT vor organiza coloane de autovehicule de transport marfa ce se vor deplasa purtand in loc vizibil mesajul „Nu distrugeti complet economia ! – Protest national ” iar transportatorii de pasageri vor opri activitatea in anumite intervale orare.
Protestele au rolul de a determina Guvernul actual:
1. Sa renunte la cresterea accizelor la carburanti si sa returneze catre transportul comercial minim 5 eurocenti/litru din acciza.
2. Sa introduca o simplificare de returnare a cotei parti de acciza, dupa introducerea datelor autovehiculelor eligibile in sistem, returnarea sa se faca pe baza facturii si a desfasuratorului de alimentari. Returnarea sa nu fie conditionata de artificii birocratice inutile, menite sa descurajeze solicitarea de returnare, asa cum s-a intamplat anul trecut.
3. Sa renunte in totalitate la introducerea Split TVA. Din experienta guvernelor care au introdus astfel de moduri de colectare a TVA se poate concluziona ca acest mod de colectare nu aduce mai multe venituri la bugetul de stat si ingreuneaza artificial activitatea sectorului privat care opereaza legal.
4. Sa rezolve problemele de reglementare in domeniul transporturilor de marfuri si pasageri.
5. Sa isi asume cu termene clare dezvoltarea infrastructurii rutiere la standarde europene.

  

Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT)
Membra a Patronatului National Roman
Nr 331/04.10.2017
Comunicat de presa

Advertisements

Related posts

Coronavirusul a dublat afacerile cu păcănele

Redacția

O nouă lege în favoarea bugetarilor!

Redacția

Germanii, invidiosi pe tramvaiul prototip facut la Remar Pascani

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site