RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Experții au decis: Coșul de evacuare a gazelor de la CT 11 trebuie demolat. Șefii RAGCL cer sprijin primarului și al consilierilor

Coșul de evacuare a gazelor aparținând centralei termice numărul 11 trebuie demolat. Conducerea RAGCL Pașcani a comandat o expertiză tehnică a construcției, iar specialiștii au stabilit că acesta trebuie demolat.

 

Directorul RAGCL Pașcani a prezentat concluziile expertului în ședința comisiei economic din cadrul Consiliului Local. El cere ajutorul aleșilor locali pentru a suporta costurile de demolare. ”Trebuie să vedem cum anume vom reuși să facem. Noi avem multe programate ca și investiții anul acesta. Dar nu avem bani pentru toate. În urma expertizei trebuie să demolăm coșul de evacuare”, a spus Gelu Nedelcu, directorul RAGCL Pașcani.

  

Costurile pentru realizarea unui nou coș de evacuare se ridică la aproximativ 48.000 de euro, conform ofertei realizate. El urmează să fie construit din profile oțel carbon, izolat cu vată minerală peste care va fi amplasată protecție din tablă de aluminiu.

Coșul de evacuare a gazelor a fost construit în anul 1997, odată cu modernizarea sistemului de termoficare. Acesta a început să se degradeze încă de anul trecut. Cetățenii municipiului au reclamat, în dese rânduri, această problemă, panicați de faptul că cineva ar putea avea de suferit dacă vor cădea bucăți de cărămidă.   

Related posts

Ministerul Finanţelor neagă că vrea să majoreze taxele

Redacția

Ancheta în dosarul AgroComplex s-a mutat la Finanţe Publice. Procurorii verifică circuitul documentelor

Marius Parteni

Proiect la cheie: Reabilitarea Școlii „Iordache Cantacuzino” mai înghite 300.000 de lei!

Răzvan Grecu
Încarcă...