NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Exemplu de creştere economică locală sănătoasă: KOSAROM a angajat 250 de persoane în doar 6 luni

Grupul KOSAROM a ajuns la 1150 de angajaţi, faţă de 900 câţi avea la începutul anului. Cifra de afaceri a crescut şi ea vertiginos, de la 180.000.000 lei în 2014 la 250.000.000 cât se preconizează că va fi la sfârşitul anului 2015. “Investiţiile masive îşi arată roadele”, explică simplu fondatorul grupului, Neculai Apostol.

 

 

  

 

60.000.000 euro investite în 8 ani

KOSAROM este în acest moment grupul cel mai “european” din industria alimentară regională, poate chiar naţională. Investiţii de aproape 60.000.000 euro făcute în ultimii 8 ani, deci în plină criză, au retehnologizat complet combinatul de scrofiţe SUINPROD Roman, au permis construirea unei ferme ultramoderne şi a unui abator de pui complet nou la Războieni şi au modernizat din temelii fermele de la Paşcani şi din alte zone ale grupului. A fost greu, dar am ştiut că vom ieşi la liman. Din cauza modernizărilor a trebuit să sistăm la un moment dat producţia la Roman, iar o parte din produsele clasice au trebuit adaptate la puterea tot mai scăzută de cumpărare din România. Dar tot răul spre bine. Ne-am modernizat masiv iar acum mergem cu succes la export”, spune Neculai Apostol.

Anglia şi Germania – principalele ţinte

Advertisements

KOSAROM a avut un stand impresionant la ultimul târg agroalimentar din Germania, cel mai mare din Europa pe acest domeniu, iar creatorul grupului susţine că efortul a fost justificat din plin.

“Ne-am îmbunătăţit enorm prezenţa în Vest. Noi căutăm să ne fixăm cât mai bine în pieţele unde este putere de cumpărare mare, adică Anglia, Germania, Franţa, chiar Italia şi Spania. La început mergeam noi către distribuitori iar asta se cunoştea în profiturile noastre dar acum, odată ce s-a aflat de calitatea produselor noastre, am început să fim noi cei căutaţi”, a spus creatorul grupului KOSAROM.

În acest moment grupul exportă aproape 20% din producţie, dar negociază contracte ce pot creşte considerabil acest procent. {jcomments off}

Advertisements

sursa www.topiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Salariaţii angajatorilor afectați de război vor beneficia de o indemnizație

Redacția

Atentie la preturile oferite de scolile de soferi! Afla cat costa, de fapt, toate taxele

Redacția

Pentru ce vor bani europeni stranierii plecaţi din Moldova. Zeci de proiecte vor fi finanţate cu câte 40.000 de euro

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site