RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
IașiȘtirea zilei

Emoţii pentru 8.000 de elevi din județul Iași. Astăzi are loc simularea Evaluării Naţionale

Simularea Evaluării Naţionale a început astăzi, 5 februarie, şi, în premieră, toate lucrările vor fi scanate în clasă şi corectate pe platforma digitalizată.Azi se va desfăşura proba scrisă la Limba şi literatura română, marţi, 6 februarie, va avea loc proba scrisă la Matematică, iar miercuri, 7 ianuarie, va fi organizată proba scrisă la Limba şi literatura maternă, acolo unde e cazul. Pe 23 februarie vor fi comunicate rezultatele obţinute.

La nivelul judeţului Iaşi, vor susţine Simularea examenului de Evaluare Naţională 8.038 de elevi ai claselor a VIII-a, în 164 de unităţi de învăţământ – 56 din mediul urban şi 108 în mediul rural. Potrivit informaţiilor transmise de Insopectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, pentru 81 de elevi din 43 de unităţi de învăţământ, Comisia judeţeană a propus adaptarea procedurilor de susţinere a probelor în vederea asigurării condiţiilor de egalizare a şanselor.

Lucrările vor fi corectate pe o platformă digitalizată

La simularea Evaluării Naţionale, lucrările vor fi scanate în clasă, apoi vor fi corectate pe platforma digitalizată. După verificarea fiecărei lucrări, în ordinea primirii acestora, în prezenţa elevilor, profesorii asistenţi din sală scanează lucrarea. Ei vor verifica dacă numărul paginilor scanate corespunde cu numărul paginilor lucrării în format fizic şi cu numărul de pagini trecut în procesul-verbal de predare-primire al acesteia. Totodată, vor fi atenţi la gradul de lizibilitate a lucrării scanate. Dacă sunt pagini care nu se văd bine, profesorii corectori le vor şterge şi vor scana din nou lucrarea.

Conform Procedurii privind organizarea şi desfăşurarea simulării probelor din cadrul Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi a simulării probelor scrise ale Examenului Naţional de Bacalaureat din anul şcolar 2023-2024, colţul lucrării nu se închide şi nu se lipeşte, secretizarea urmând să fie realizată în platforma destinată evaluării digitalizate, după încărcarea acesteia.

  

Două ore pentru rezolvarea subiectelor

Repartizarea elevilor pe săli se realizează astfel încât aceştia să fie aşezaţi câte unul în bancă, în ordine alfabetică, la nivelul unităţii de învăţământ/centrului de examen. Probele din cadrul simulării naţionale încep la ora 9:00, iar accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30, potrivit procedurii. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru fiecare dintre probele simulării Evaluării Naţionale este de două ore, începând din momentul în care s-a încheiat completarea casetei de identificare din broşura cu subiecte.

Reguli de redactare

Elevii primesc subiectele sub forma unei broşuri, având posibilitatea să solicite pagini suplimentare, dacă este necesar. Broşura trebuie returnată la finalul probei. Pentru itemii obiectivi, unde nu există spaţii de rezolvare, elevul rezolvă acei itemi pe ciornă şi scrie răspunsul corect în broşură. Aceasta conţine pagini suplimentare liniate, ce pot fi folosite pentru finalizarea răspunsurilor care necesită redactare sau în cazul în care spaţiul alocat iniţial nu a fost suficient.

La proba de limba şi literatura română şi/sau maternă, corectarea unui răspuns completat în căsuţa de răspuns se realizează prin tăierea cu o linie orizontală a literei scrise în căsuţă şi scrierea în dreapta acesteia a literei asociate răspunsului considerat corect. De asemenea, răspunsurile care implică marcarea cu X a unei opţiuni pot fi corectate prin tăierea cu o linie orizontală a marcajului X şi marcarea cu X a răspunsului considerat corect.

continuare pe ziaruldeiasi.ro

Related posts

Au început pregătirile pentru Bobotează, la Catedrala Mitropolitană din Iași

Oana Cordoneanu

Mars în Iași împotriva abuzurilor față de femei

Redacția

Traditii si obiceiuri de Boboteaza

Redacția
Încarcă...