NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Mars în Iași împotriva abuzurilor față de femei

In Romania o femeie este agresata la fiecare 30 secunde. La nivelul județului Iasi, în 2021 au fost raportate la Poliție 2.358 fapte de cazuri de violenta in familie, dintre care 747 fapte in mediul urban si restul de 1.611 în mediul rural. 527 de ordine de protecție provizorii au fost emise pentru a proteja victimele. Duminica, de la ora 15.00 la Iasi va avea loc Marsul „Împreună pentru Siguranța Femeilor”.

Marsul va porni din fata Universitatii Alexandru Ioan Cuza, corp A și va continua pe traseul Casa de Cultura a Studentilor – Bulevardul Independentei – UMF Iași – Palatul de Justiție – Fostul Tribunal și se va încheia în fața Prefecturii.

Advertisements

Organizatorii isi propun sa traga inca un semnal de alarma cu privire la fenomenul in crestere a violentei domestice, sa deschidă un dialog cu autoritatile privind necesitatea finanțării mai multor servicii destinate asistenței victimelor si sa promoveze serviciile pe care femeile din Iași le pot accesa gratuit. Evenimentul este parte a unei campanii naționale în care Rețelei pentru Prevenirea și Combaterea Violentei Impotriva Femeilor.

telem.ro

Advertisements
  
Advertisements
Advertisements

Related posts

Caz șocant în Iași! Și-a bătut nevasta însărcinată până a murit fătul

Redacția

Șeful IPJ Iași, Costel Gîtlan, a fost avansat în grad

Redacția

Fraudă de proporţii pe „Wall-street”-ul din Hârlău

Redacția
Încarcă...