NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Elevi pascaneni au participat la un schimb de experienta in Italia

Opt elevi  de la Colegiul National “Mihai Sadoveanu” si doi profesori insotitori au luat parte in perioada 29 iunie – 7 iulie 2013 la proiectul european “From Bell Tower To Europe”, in cadrul proiectului european Youth In Action (“Tineret in actiune”). Acesta a constat intr-un schimb trilateral de tineri. Treizeci de persoane din Romania, Estonia si Italia au petrcut o saptamana impreuna intr-o localitate italiana, Marcellinara, din regiunea Calabria.

In aceasta saptamana, participantii au avut ocazia sa lucreze intr-un mediu intercultural, sa colaborezesi sa discute cu tineri proveniti din alte tari. De asemenea, acesta experienta le-a dat sansa de a se cunoaste pe ei insisi in raport cu ceilalti, de a-si forma propriile impresii, de a combate prejudecati sau stereotipuri despre alte culturi.

Printre activitatile proiectului s-au numarat jocuri de incluziune sociala, expeditii in zona Calabria, vizite la institutii culturale, practicarea sporturilor in echipa, discutii despre nutritie si vizite la companii de procesare a alimentelor, actiuni ecologice. De asemenea, fiecare tara a avut la dispozitie o seara pentru a-si prezenta traditiile si identitatea nationala.

  

Pentru grupul din Romania, cele mai importante beneficii au fost:sa intalneasca oameni extraordinari, sa schimbe pareri, sa impartaseasca experiente, sa se deschida catre un alt fel de invatare, sa-si dezvolte abilitatile de comunicare, de cooperare si sa descoperi lucruri noi, care sa-I dezvolte.

Advertisements

Related posts

Excelența elevilor Colegiului « Unirea », premiată în cadrul Olimpiadei naționale de argumentare, dezbatere și gândire critica „Tinerii dezbat”

Redacția

Comunicat de presă: Rezultate notabile obținute de către elevii și profesorii de la „Sadoveanu” la concursul Matematica fără Frontiere

Redacția

”Carantina de lectură ”, un proiect din suflet pentru suflet la Colegiul Tehnic CF „Unirea” din Pașcani

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site