NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ei sunt românii care au construit Transfăgărășanul și s-au întors la fața locului dupa 44 de ani!

La data de 20 septembrie1974 a fost inaugurat drumul naţional Transfăgărăşan, care cuprinde cel mai lung tunel rutier din România (887 m), situat la cea mai mare altitudine din ţară: 2.045 m.

Transfăgărăşanul este cel mai celebru drum din România. Construit între 1970 şi 1974, ca o cale de comunicare între Muntenia şi Ardeal, i se mai spune “drumul dintre nori”.

Constructorii genişti povestesc cum au construit Transfăgărăşanul cu 44 de ani în urmă, timp de 4 ani şi jumătate. Aceştia au depus un efort colosal pentru a străbate prin munte.Pentru realizarea acestei grandioase lucrări au fost executate 4 milioane de metri cubi de terasamente, 290 de mii de metri cubi de fundaţii, 600 de mii de metri cubi de suprastructură de macadam, 290 de mii de metri cubi de zidărie, 830 lucrări transversale, 27 viaducte şi poduri şi s-au folosit peste 6 milioane de kilograme de explozibil. Aceşti oameni au lăsat ceva în urmă: una dintre cele mai frumoase şi spectaculoase şosele din Europa!

Locul unde Marea Neagră îmbrăţişează Dunărea, la Sulina, este unul dintre cele pe care trebuie neaparat să le vezi în România. Gura de vărsare a Dunării oferă o priveliște extraordinară celor care se încumetă să ajungă aici.

Accesul se face doar pe apă în cea mai estică așezare din România, care are doar 3500 de locuitori.

Articol integral pe www.stiri.magazinudecase.ro

Advertisements
Loading...

Related posts

ANOSR solicită oprirea demersurilor care limitează drepturile studenţilor privind bursele şi transportul gratuit cu trenul

Redacția

Studii superioare vs. studii medii. Cat de cautati sunt absolventii de facultate pe piata muncii din Romania?

Redacția

O simplă foaie de hârtie poate salva viața șoferilor implicați în accidente rutiere grave. Uite cum o descarci

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site