NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Destinație de vacanță: E supranumită „marea de la munte” și e stațiunea cu cel mai pur aer din România

Localitatea Colibița din Bistrița-Năsăud este locul cu cel mai pur aer din România, la fel de bogat în ozon precum aerul din Alpi.

 

Situată la 900 metri altitudine, o localitate din Bistrița a fost declarată locul cu cel mai pur aer din România. Pentru că numărul locurilor de cazare este foarte mic, ele sunt la mare căutare printre turiști.

Prețurile pentru o noapte de cazare la pensiunile din zonă variază între 80 de lei și 160 de lei. Peisajele sunt spectaculoase. Satul de munte este așezat pe Valea Bistriței, la 50 de kilometri de orașul Bistrița.

 Din 1923 și până în 1975, localitatea aa funcționat ca stațiune balneo-climaterică. Apoi clădirile s-au degradat și nu au fost refăcute. În 1980, așezarea a dispărut cu totul. Localnicii au fost nevoiți să plece, iar în locul satului a apărut un lac de acumulare.

Este una din puținele stațiuni de munte unde s-a amenajat și o plajă în toată regula, lângă lac. În afară de plajă și drumeții, turiștii pot opta și pentru pescuit, alpinism, plimbări cu barca.

Sursă: www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements
Loading...

Related posts

Cioabă vrea consulate pentru romi în toată Europa. Romii ar putea avea legitimaţii speciale astfel încât să fie găsiţi cei ce comit infracţiuni

Redacția

CFR Călători trece la ORA DE VARĂ. Ce modificări apar în MERSUL TRENURILOR

Redacția

Astăzi sună alarma la dezastre

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site