RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Mii de ieşeni din judeţ au rămas fără curent. Vântul a avariat liniile de medie tensiune

„Nu mai avem situaţii de deranjamente colective, dar există încă locuinţe unde încă nu s-a reuşit repornirea alimentării cu energie“, a precizat Corneliu Zaiţ, purtător de cuvânt al E.ON.

 

Zeci de localităţi din judeţ au rămas la sfârşitul săptămânii trecute fără curent electric. Rafalele puternice de vânt, care au depăşit şi 100 km/h, au provocat numeroase avarii, îndeosebi pe liniile de medie tensiune. Cele mai afectate au fost localităţile de pe lunca Prutului, dar au rămas fără curent electric şi numeroase sate din vestul ju­deţului. În total, peste 10.000 de abonaţi ieşeni ai E.ON au fost afectaţi de vremea proastă. „De vineri, de la ora 19.00, oamenii nu mai au lumină. La E.ON, toţi operatorii telefonici sunt «ocupaţi» şi nu se poate lua legătura cu E.ON deranjamente. E o bătaie de joc, nu se poate chiar aşa, 24 de ore fără curent electric şi defecţiunea continuă. În sfârşit, la ora 19.04, a răspuns o operatoare de la E.ON care a spus că de-abia acum, după 24 de ore, s-a dus o echipă să remedieze. Şi nici nu ştii dacă este adevărat sau nu“, a spus ruda unei ieşence din Stolniceni-Prăjescu.

  

Conform reprezentanţilor E.ON, majoritatea avariilor majore înregistrate la sfârşitul săptămânii au fost remediate. Aceştia au admis totuşi că numeroşi ieşeni sunt lipsiţi în continuare de curent electric. „S-a lucrat prioritar pentru remedierea avariilor la nivelul liniilor de medie tensiune şi se lucrează în continuare la deranjamentele individuale. Nu mai avem situaţii de deranjamente colective, dar există încă locuinţe unde încă nu s-a reuşit repornirea alimentării cu energie“, a precizat Corneliu Zaiţ, purtător de cuvânt al E.ON. 

Vremea va continua să fie proastă şi în această săptămână, dar într-o uşoară îmbu­nătăţire, viteza vântului scăzând. Tem­peraturile se vor situa în apro­pierea valorilor normale pentru această pe­ri­oadă, cu maxime cuprinse între 2 şi 6°C, minimele urmând să se situeze în jurul valorilor de -3 – -4°C. Se vor înregistra precipitaţii, pe alocuri consistente, în general sub formă de ninsoare.

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Related posts

Primăriile au verde să urce taxele cu 50%

Redacția

Ultimele pregătiri pentru deschiderea Ștrandului Municipal. Prețurile rămân aceleași!

Redacția

Comisia Economică a aprobat reorganizarea CLP EcoServ SRL. Rățoi l-a atenționat pe Ursu să se comporte civilizat!

Marius Parteni
Încarcă...