RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Eco Salubritate a întocmit facturi greșite clienților. Finanțele Publice au găsit problema, iar aleșii locali trebuie să modifice contractul de delegare (DOC)

Facturile întocmite clienților de către Eco Salubritate sunt greșite, iar din această cauză societatea a pierdut sume de bani. Aceasta este una dintre concluziile controlului făcut de Direcția Generală a Finanțelor Publice, la societatea din subordinea Consiliului Local.

 

  

Facturile emise de Eco Salubritate aveau înscris un termen de scadență de 30 de zile, fapt considerat nelegal de către inspectorii de la fisc, care au arătat că în conformitate cu prevederile legale scadența unei facturi este de 15 zile.

Din această cauză, mai mulți clienți ai Eco Salubritate care au plătit facturile mai târziu de 15 zile, trebuie acum facturați din nou cu penalitățile pentru zilele de întârziere față de termenul legal de scadență.

Problema este că în contractul de delegare a serviciului de salubrizare, termenul de scadență pentru plata facturilor este de 30 de zile, astfel că cei din conducerea Eco Salubritate au solicitat Consiliului Local al municipiului Pașcani, modificarea acestei prevederi.

Tot aleșii locali ar trebui să rezolve și o altă neregulă descoperită de inspectorii fiscului. Societatea Eco Salubritate funcționează fără un auditor intern. Cum la concursurile organizate nu s-a prezentat nimeni, acum reprezentanții societății solicită aleșilor locali să aprobe ca auditul intern din Primărie să le asigure auditul anual.

Solicitările au fost primite de consilierii locali și cel mai probabil în ședința următoare a legislativului local, vor fi discutate.

Document 1 

Document 2

Related posts

Caravana Ecotic și-a început activitatea la Pașcani!

Marius Parteni

Acord de cooperare semnat în spatele ușilor închise!

Marius Parteni

Raportul Comisiei de analiză a situației din piața vale a fost finalizat! Este asumat doar de consilierii din alianța PNL – Pro România (Doc)

Răzvan Grecu
Încarcă...