RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

DSP începe controalele în şcolile din județ

De astăzi, inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) încep verificările în şcoli, internate şi cabinete medicale şcolare. Până pe 27 septembrie, inspectorii sanitari vor verifica dacă în cele 800 de unităţi şcolare sunt îndeplinite condiţiile igienico-sanitare din sălile de clasă şi nu numai.

De asemenea inspectorii DSP vor urmări dacă sălile de clasă au mobilierul specific, dacă iluminatul este suficient, natural şi artificial şi dacă microclimatul este corespunzător. O problemă spinoasă pentru unităţile de învăţământ este asigurarea apei potabilă curente. Controale vor fi şi blocurile alimentare din cămine şi internate. „Verificările vor dura două săptămâni şi au ca scop asigurarea activităţilor şcolare, dar şi a asistenţei medicale în condiţii igienico-sanitare corespunzătoare. Tot în această perioadă se vor verifica şi imunizările obligatorii prevăzute în calendarul naţional de vaccinare”, a precizat dr. Lucian Indrei, directorul DSP Iaşi.

evenimentul.ro

  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Bărbat decedat pe esplanada din zona vale

Marius Parteni

Microcar ars în totalitate la semafoare (FOTO – VIDEO)

Oana Cordoneanu

Veteranii de război și pensionarii trag semnale de alarmă: Aleșii locali vor să-i pună la cheltuieli! Lacrimi și cereri!

Teona Gherasim
Încarcă...