RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Rugă pentru ploaie. Preoţii din Iaşi au oficiat slujbe speciale

În plin cod de caniculă, preoții din Iași au oficiat slujbe speciale. S-au rugat pentru ploaie și pentru pământuri roditoare, mai ales că zona Moldovei este una dintre cele mai afectate de secetă. 

Astfel de rugăciuni au avut loc, duminică, în toate bisericile din Iași. Credincioșii au venit special ca să se roage pentru ploaie. În lipsa unor sisteme de irigații, slujbele religioase au rămas ultima alternativă.

“Dacă nu plouă, ce facem? – Murim toți. Dacă existau sisteme de irigații nu era mai bine? – Era foarte bine, dar dacă s-a distrus tot ce să facem…  – Nu mai era nevoie de astfel de slujbe dacă erau sisteme de irigații. – Se mai făceau și atunci.”

  

“Nu spunem numai de grâu, porumb, dar sunt zarzavaturile care trebuie să crească, roșiile, ardei, vinete care sunt acum în sezonul ăsta. Chiar dacă se udă…ca ploaia nu e nimic.”

“Credeți că și-au pus agricultorii speranțele în aceste rugăciuni? – Cred că da, pentru că oricât ar fi de modernă lumea și tehnologizată la un moment dat, tot își dau seama că toate stau sub Dumnezeu și la un moment dat se bazează și pe aceste lucruri, să le zicem imateriale.”

Slujbele sunt oficiate la îndemnul Patriarhiei, care a cerut tuturor preoților ca în această perioadă de secetă, care afectează grav culturile agricole să se roage pentru ploaie.

Mihai Mărgineanu, preot biserica “Toma Cozma” Iași: “bun ar fi ca la astfel de rugăciuni să fie cât mai mulți creștini prezenți , să ajungă la urechea lui Dumnezeu, cum spune frumos în cartea facerii și să se milostivească spre noi cu o ploaie binefăcătoare și binecuvântată.”

Zona Moldovei este una dintre cele mai afectate de secetă. Numai în judeţul Iaşi 20 de mii de hectare de culturi au fost afectate.

sursa stiri digi24.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

O româncă din Italia și-a donat toți banii pentru a aduce moaște ale Sfântului Andrei în țară, preoții italieni profund impresionați

Redacția

Patru persoane angajate pe loc la Bursa Locurilor de Muncă. 214 absolvenți au fost selectați în vederea încadrării

Oana Cordoneanu

Situație cruntă la Pașcani: Un tânăr fără familie la un pas de moarte pentru că se încălzea de la un reșou!

Marius Parteni
Încarcă...