RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

DSP: În județul Iaşi nu este epidemie de gripă, dar iarna încă nu s-a terminat

14 cazuri de gripă confirmate în judeţul Iaşi până acum, conform Centrului de Supraveghere şi Control al Bolilor Trans­misibile (CNSCBT). Dintre acestea, trei cazuri au fost depistate cu gripă AH1N1, cinci cu gripă AH3 şi şase cu gripă tip A, în curs de subtipare.

Săptămâna aceasta nu a mai fost înregistrat niciun deces, singurul ieşean care şi-a pierdut viaţa din cauza gripei fiind cel în vârstă de 67 de ani, care suferea de mai multe boli.

  

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi (DSP) spun că nu se poate vorbi deocamdată de o epidemie, dar că ar trebui ca toată lumea să fie mai precaută în perioada următoare pentru că este posibil ca gripa să fie abia în faza de debut.

 

„Probabil vor mai apărea cazuri şi săptămâna celalată, pentru că e debutul sezonului gripal. Deocamdată, Iaşul stă rezonabil faţă de alte judeţe. Nu putem vorbi de epidemie, dar vom vedea pe parcurs pentru că iarna încă nu s-a terminat, iar din nefericire vremea nu ţine cu noi“, a precizat Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi.

 

Medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva“ din Iaşi au declarat săptămâna aceasta că sunt depăşiţi de numărul de persoane care se prezintă la spital pentru a vedea dacă au sau nu gripă. Aceştia au făcut apel la medicii de familie, spre care îi îndeamnă pe cei care au simptome ale gripei să se îndrepte în fază iniţială. De asemenea, infecţioniştii au mai recomandat medicilor de familie şi spitalelor din regiune să achiziţioneze teste pentru a verifica dacă pacienţii au sau nu virusul.

La nivel naţional, aceasta este cea de-a două săptămână epidemică. De la începutul sezonului 2018-2019 au fost înregistrate 34 de decese.

sursa www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

Instructaj despre folosirea unui defibrilator public, la Centrul Eparhial Iaşi

Redacția

Două pășcănence supraponderale ajutate de pompieri

Răzvan Grecu

Criză de medici în spitalele ieşene. Unităţile mari au numai două treimi din posturi ocupate

Redacția
Încarcă...