RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelorPoliție

Dragostea de mamă l-a dus în spatele gratiilor. „Nu ştiţi cine sunt eu? Întrebaţi la comună!”

Dragostea faţă de mama sa l-a adus pe un bărbat în spatele gratiilor. Grăbit să ajungă la aceasta la spital, el a intrat în conflict cu poliţiştii aflaţi într-o acţiune de combatere a vitezei excesive.

În aprilie 2019, un echipaj al Poliţiei Rutiere acţiona pe DJ 208, în comuna Valea Seacă. Poliţiştii au oprit întâi un Opel Zafira condus de un sucevean, care depăşise viteza legală. Pe când îi verificau şoferului actele, au observat încă un autoturism, un BMW negru, condus de Claudiu Matei. L-au oprit şi pe acesta, poliţistul V.Ş. cerându-i actele. Matei nu avea asupra sa decât permisul de conducere. Le-a cerut poliţiştilor să întocmească mai repede procesul-verbal, întrucât era grăbit. Abia se întorsese din Marea Britanie şi voia să ajungă la mama sa, internată în spital. Agenţii şi-au văzut însă de treabă fără a-l băga în seamă. În urma verificărilor, au constatat că inspecţia tehnică periodică a BMW-ului era expirată de trei luni.

Nu se mai punea problema doar a unei amenzi pentru depăşirea vitezei regulamentare, ci trebuiau să-i ridice plăcuţele de înmatriculare şi certificatul autoturismului. În acest moment, Matei a explodat. Şi-a dat jos haina, gest perceput de poliţişti ca premergător unei confruntări, şi s-a îndreptat spre V.Ş. I-a cerut să nu se atingă de plăcuţele de înmatriculare, pentru că o să-i taie mâinile. „Nu ai familie, nu ai copii? Nu ştiţi cine sunt eu? Întrebaţi la comună!”, a adăugat Matei, ameninţător. Poliţistul nu s-a lăsat intimidat. Pentru a-i atrage atenţia lui Matei asupra posibilelor consecinţe juridice, l-a întrebat la rându-i dacă îl ameninţă. „Nu că te ameninţ, dar te ameninţ rău!”, a replicat Matei. Apoi i-a smuls poliţistului permisul de conducere din mână, s-a urcat la volan şi a demarat.

Advertisements

Şoferul recalcitrant a fost trimis în judecată pentru ultraj, şoferul sucevean fiind chemat ca martor. În instanţă, V.Ş. s-a constituit parte civilă, cerând 15.000 lei ca daune materiale şi 100.000 lei ca daune morale. Matei nu şi-a recunoscut fapta, afirmând că dimpotrivă, poliţistul îl insultase. Nu-l ameninţase pe acesta în niciun fel, ci doar ceruse prezenţa altui echipaj, cu care să poată vorbi decent. Declaraţiile sale au fost contrazise însă de martor. Ca urmare, magistraţii Judecătoriei au decis condamnarea lui Matei la 7 luni de închisoare, cu executarea în regim de detenţie, mai ales că acesta mai fusese condamnat o dată, pentru ameninţare şi tulburarea liniştii publice.

Advertisements
  

continuare pe ziaruldeiasi.ro

Related posts

A furat de la o bătrână și a fost prins de polițiști

Redacția

Tânăr din Todirești depistat băut la volan

Redacția

VIDEO: Carantina la Iași: polițiști beți în vila unui milionar. Dosar penal pentru patronul Romconfort

Redacția
Încarcă...