NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Donație blocată de PSD! Case lăsate fără curent! Saivanele firmei fostului primar beneficiază de iluminat

Un demers care venea în susținerea locuitorilor din cartierul Aerodrom a fost blocat astăzi, la vot, de consilierii PSD. Vorbim de două transformatoare care ar trebui să asigure energie electrică și extinderea rețelei pe străzile fără energie.

Aleșii locali au discutat astăzi pe marginea unui proiect de hotărâre care privea acceptarea donațiilor unor suprafețe de teren care să asigure amplasarea unor generatoare de energie de către cei de la DelGaz Grid. Astfel, familiile pășcănenilor care și-au ridicat case pe străzi fără curent electric să beneficieze de acest demers.

Donația suprafețelor de teren vine din partea familiei consilierului local PNL, Constantin Nemțanu, care deține teren în acea zonă. Primarul Marius Pintilie a susținut în fața aleșilor locali că acest proiect de hotărâre vine ca urmare a discuțiilor cu reprezentanții DelGaz Grid, iar principalul scop este acela de a rezolva problema celor care și-au construit case în acele zone.

Consilierii PSD nu au fost de acord cu votarea acestui proiect, pe motiv că ar avea două interese: unul personal și altul public. Principalul contestatar a fost Dumitru Pantazi, fost primar. El susține că și în trecut a încercat rezolvarea problemei celor din zonele respective, dar demersurule nu s-au concretizat. Nici când a primit explicații legate de solicitările celor de la DelGaz Grid, alesul local nu a fost convins. El a insistat pe ideea că nu se va rezolva problema, odată cu preluarea acestor terenuri.

  

Donația suprafețelor era oferită gratuit. Dacă proiectul ar fi trecut, ar fi asigurat amplasarea unui transformator și asigurarea unui acces corespunzător pe  strada Mălini. Au votat pentru acest proiect de hotărâre consilierii PNL și cel PMP, în timp ce PSD s-a abținut la vot.

Reamintim faptul că odată cu începerea lucrărilor de modernizare a iluminatului public, pe strada Fundac Mihai Viteazu, cea care duce spre saivanele societății AgroComplex Lunca iluminatul public a fost modernizat, anul trecut, prin dispoziția lui Dumitru Pantazi.

Advertisements

Related posts

Întâlnire la Pașcani pentru Autostrada A8 (Video)

Redacția

Comercianții ambulanți pun presiune pe consilieri. Vor liber la vânzarea florilor și mărțișoarelor pe zona centrală

Teona Gherasim

Scad chiriile la blocurile ANL

Redacția
Încarcă...