RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pantazi, Nedelcu, Jitaru și întreaga comisie de fond funciar cercetați pentru fals material în înscrisuri oficiale

Întreaga Comisie de fond funciar a Primăriei municipiului Pașcani, din care face parte primarul Dumitru Pantazi, viceprimarul Gabriela Nedelcu, secretarul Irina Jitaru, dar și alte câteva persoane,  este cercetată sub suspiciunea comiterii infracțiunii de fals material în înscrisuri publice. Dosarul este unul care datează din anul 2016 și a fost deschis la sesizarea Rodicăi Iosub, o pășcăneancă care de ani de zile se luptă pentru ca municipalitatea să o pună în posesia unei parcele de teren.

În primă fază, pășcăneanca i-a reclamat pe toți din comisie că ar fi săvârșit următoarele infracțiuni: abuz în serviciu,  nerespectarea unor hotărâri judecătorești și fals material în înscrisuri oficiale.  Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pașcani au decis însă că aceste acuzații nu se probează și au luat decizia de a nu începe urmărirea penală față de cei reclamați

Nemulțumită de soluția procurorilor, Rodica Iosub a apelat în anul 2018 la instanța de judecată, care i-a dat câștig de cauză în parte. Din toate acuzațiile, judecătorii au decis că procurorii trebuie să reia cercetările asupra celor din Comisia de fond funciar pentru infracțiunea de fals material în înscrisuri oficiale.

Conform portatului instanțelor judecătorești, această acuzație nu a ajuns pe masa magistraților, semn că procurorii încă cercetează faptele reclamate sau că au decis că acuzele nu se dovedesc a fi adevărate.

  

Related posts

PNL Pașcani despre cum au gândit primarul și secretarul transformarea Eco Salubritate în EcoSERV

Marius Parteni

Guvernul, generos cu primarii care nu au terminat nici acum proiectele din PNDL începute în 2015: Contractele pot fi prelungite încă doi ani

Redacția

Bugetul Paşcaniului şi programul de investiţii pentru 2018 puse în dezbatere publică (DOC)

Ema Roman
Încarcă...