NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pantazi, Nedelcu, Jitaru și întreaga comisie de fond funciar cercetați pentru fals material în înscrisuri oficiale

Întreaga Comisie de fond funciar a Primăriei municipiului Pașcani, din care face parte primarul Dumitru Pantazi, viceprimarul Gabriela Nedelcu, secretarul Irina Jitaru, dar și alte câteva persoane,  este cercetată sub suspiciunea comiterii infracțiunii de fals material în înscrisuri publice. Dosarul este unul care datează din anul 2016 și a fost deschis la sesizarea Rodicăi Iosub, o pășcăneancă care de ani de zile se luptă pentru ca municipalitatea să o pună în posesia unei parcele de teren.

În primă fază, pășcăneanca i-a reclamat pe toți din comisie că ar fi săvârșit următoarele infracțiuni: abuz în serviciu,  nerespectarea unor hotărâri judecătorești și fals material în înscrisuri oficiale.  Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pașcani au decis însă că aceste acuzații nu se probează și au luat decizia de a nu începe urmărirea penală față de cei reclamați

Nemulțumită de soluția procurorilor, Rodica Iosub a apelat în anul 2018 la instanța de judecată, care i-a dat câștig de cauză în parte. Din toate acuzațiile, judecătorii au decis că procurorii trebuie să reia cercetările asupra celor din Comisia de fond funciar pentru infracțiunea de fals material în înscrisuri oficiale.

Conform portatului instanțelor judecătorești, această acuzație nu a ajuns pe masa magistraților, semn că procurorii încă cercetează faptele reclamate sau că au decis că acuzele nu se dovedesc a fi adevărate.

loading...
Advertisements

Related posts

92 de familii din Blăgești așteaptă și astăzi banii pentru terenurile de care au fost expropriați, pentru realizarea șoselei ocolitoare

Răzvan Grecu

Unul dintre cei mai vehemenți contestatari ai ApaVital susține că a fost amenințat în plină stradă de Gică Zanet

Răzvan Grecu

Abuz în serviciu: Primarul Dumitru Pantazi forțează Prest Serv Apa să renunțe la procesul cu ApaVital în care solicită suma de 3,5 milioane de lei!

Răzvan Grecu
Încarcă...