NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Donald Trump va fi judecat pentru fraudă fiscală în octombrie 2023

Tribunalul din New York a stabilit data de 2 octombrie 2023, cu 13 luni înainte de alegerile prezidențiale din 2024, pentru procesul civil al lui Donald Trump și a trei dintre copiii săi, acuzați de fraudă fiscală în cadrul Trump Organization, potrivit AFP.

Donald TrumpFoto: snapshot/Future Image/D Van Tine / Shutterstock Editorial / Profimedia

În acest caz, procurorul general al statului New York, Letitia James, îl acuză pe miliardarul republican și pe copiii săi că au manipulat “deliberat” evaluările activelor grupului – care includ cluburi de golf, hoteluri de lux și alte proprietăți – pentru a obține împrumuturi mai bune de la bănci sau pentru a-și reduce taxele.

  

Aceasta solicită daune de 250 de milioane de dolari în numele statului, precum și interzicerea fostului președinte și a rudelor sale de a conduce companii.

Advertisements

Procesul îi vizează, de asemenea, pe trei dintre copiii fostului președinte, Donald Trump Jr, Eric Trump și Ivanka Trump.

Advertisements

Judecătorul Arthur Engoron, de la Curtea Supremă a statului New York, a stabilit marți un calendar al procedurilor care se întinde din decembrie 2022 până la 2 octombrie 2023, când este programat să înceapă procesul.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

SUA denunță retorica provocatoare a preşedintelui rus Vladimir Putin pe tema armelor nucleare: „Este apogeul iresponsabilităţii”

Redacția

Val de plecări din USR. Moşteanu: „De la 1 februarie, au plecat aproximativ 400 de colegi”

Redacția

De la caniculă la frig. Există riscul ca România să fie traversată și de un ciclon cu furtuni

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site