NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Brazilia: Partidul lui Bolsonaro cere anularea unei părți din voturile lui Lula

Partidul președintelui brazilian Jair Bolsonaro a cerut marți Tribunalului Superior Electoral (TSE) să anuleze voturile din peste 280.000 de urne electronice, argumentând că „disfuncționalități” ar fi împiedicat realegerea sa în fața lui Lula, potrivit AFP.

proteste Brazilia. Sustinatorii lui Bolsonaro cer armatei sa intervina dupa victoria lui LulaFoto: Caio GUATELLI / AFP / Profimedia

„Solicităm invalidarea voturilor din urnele electronice pentru care au fost descoperite disfuncționalități insurmontabile și să tragem consecințele legale pentru rezultatele celui de-al doilea tur de scrutin din 30 octombrie”, se arată în plângerea depusă de Partidul Liberal (PL).

  

Formațiunea, care a obținut cel mai mare număr de deputați și senatori la alegerile legislative, consideră că „funcționarea defectuoasă” a cinci modele de urne „pune sub semnul întrebării transparența procesului electoral”.

Advertisements

PL susține că aceste disfuncționalități au fost demonstrate într-un raport de audit comandat de partid.

Potrivit avocatului PL, peste 280.000 de urne electronice utilizate în timpul alegerilor au fost dintr-o serie cu probleme.

Advertisements

Potrivit numărătorii PL, anularea voturilor din aceste urne i-ar da victoria lui Jair Bolsonaro cu 51,05% din voturi, practic invers față de rezultatul oficial (50,9% pentru Lula, 49,1% pentru președintele demisionar).

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Premierul şi mai mulţi miniştri, verificări privind stadiul pregătirilor de la frontiera cu Ucraina. Ciucă: „Am văzut multă suferinţă”

Redacția

Peste 200 de alergători din zece ţări, aşteptaţi sâmbătă la ultramaratonul de la Bâlea Lac

Redacția

Guvernul recuperează un greu liberal: Teodor Atanasiu, cunoscut pentru jocurile de culise, va fi instalat la Transelectrica

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site