RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Doi membri ai unei celule teroriste care pregătea un atentat, arestaţi în Germania

Autorităţile germane au dejucat un complot terorist, arestând, la periferia Berlinului, doi suspecţi acuzaţi că pregăteau un atentat, informează presa germană.

  

Update: Cei doi presupuşi islamişti reţinuţi de poliţie la Berlin nu plănuiau un atac în capitala Germaniei, au anunţat joi autorităţile, care au păstrat însă tăcerea în legătură cu eventuale planuri vizând alte regiuni din ţară, relatează DPA în pagina electronică.

Agenţi ai forţelor speciale germane au descins joi seară într-o moschee din Charlottenburg, la periferia vestică a Berlinului, scrie publicaţia Berliner Zeitung, în ediţia online.

Doi islamişti suspectaţi de activităţi teroriste au fost arestaţi preventiv. Este vorba de un sirian în vârstă de 28 de ani şi de un tunisian de 46 de ani.

O operaţiune paralelă a avut loc în cartierul berlinez Britz, unde au fost evacuate 16 clădiri în căutarea de substanţe “suspecte”, posibil explozibil.

Conform estimărilor făcute de serviciile secrete, mii de cetăţeni germani s-au alăturat în ultimii ani reţelei teroriste Stat Islamic, participând la conflicte în Siria şi Irak.

Sursa: Gandul.info

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Kangoo Jumps, o joacă de copii preferată de adulţi. „Salturile de cangur“ îţi protejează coloana şi-ţi redau buna dispoziţie

Redacția

A murit italianul care s-a împuşcat de dorul unei femei din Podu Iloaiei

Redacția

Ministrul Muncii, Claudia Ana Costea: Legea salarizării unitare este o soluţie pentru diferenţele salariale dintre categoriile sociale

Redacția
Încarcă...