NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Doi membri ai unei celule teroriste care pregătea un atentat, arestaţi în Germania

Autorităţile germane au dejucat un complot terorist, arestând, la periferia Berlinului, doi suspecţi acuzaţi că pregăteau un atentat, informează presa germană.

  

Update: Cei doi presupuşi islamişti reţinuţi de poliţie la Berlin nu plănuiau un atac în capitala Germaniei, au anunţat joi autorităţile, care au păstrat însă tăcerea în legătură cu eventuale planuri vizând alte regiuni din ţară, relatează DPA în pagina electronică.

Agenţi ai forţelor speciale germane au descins joi seară într-o moschee din Charlottenburg, la periferia vestică a Berlinului, scrie publicaţia Berliner Zeitung, în ediţia online.

Doi islamişti suspectaţi de activităţi teroriste au fost arestaţi preventiv. Este vorba de un sirian în vârstă de 28 de ani şi de un tunisian de 46 de ani.

Advertisements

O operaţiune paralelă a avut loc în cartierul berlinez Britz, unde au fost evacuate 16 clădiri în căutarea de substanţe “suspecte”, posibil explozibil.

Conform estimărilor făcute de serviciile secrete, mii de cetăţeni germani s-au alăturat în ultimii ani reţelei teroriste Stat Islamic, participând la conflicte în Siria şi Irak.

Advertisements

Sursa: Gandul.info

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

MISTERUL pietrelor din Antarctica, rezolvat după zeci de ani

Redacția

De ce unii sinucigaşi îşi ucid şi copiii. Studiu: În România trăiesc 210.000 de persoane cu probleme de sănătate mintală

Redacția

Distrus în incendiu Registru Unic de Control

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site