RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

„Diversitatea – O Şansă în plus pentru viitor”, prin ochii elevilor din comuna Stolniceni Prăjescu (VIDEO)

Duminică, la Căminul Cultural din Brătești a avut loc un spectacol inedit cu elevii instituțiilor de învățământ din comună. Elevii au răspuns afirmativ unui concurs care se desfășoară la nivel național.

 

Ediția a XI-a a Concursul Naţional pentru Elevi „Diversitatea – O Şansă în plus pentru viitor i-a „instigatpe elevi să formeze o echipă și să lupte pentru a câștiga și faza națională care va avea loc la Mioveni, județul Argeș în perioada 26 – 28 mai 2017.

  

Concursul este derulat de către Ministerul Educaţiei Naționale, în parteneriat cu Asociaţia “Divers”. 

Concursul Naţional pentru Elevi „Diversitatea – O Şansă în plus pentru viitor”, este practic o provocare adresată elevilor din toată țara.

Elevii au trebuit să formeze echipe de câte 5 elevi, iar cel puţin un membru al echipei să aparţină unei alte etnii decât cea majoritară. Tinerii din comuna Stolniceni Prăjescu au realizat pe scena Căminului un moment creativ-artistic care a reflectat viziunea elevilor despre diversitate.

Momentul acestora a fost prezentat pe plan local în cadrul unui mic spectacol.  

La faza națională,echipele vor parcurge o probă teoretică cu întrebări tip grilă din domeniile educaţiei civice şi istoria, tradiţiile şi obiceiurile minorităţilor naţionale, respectiv proba creativ artistică prezentată și la faza locală.

{youtube}AzLz5UjA21M&feature=youtu.be{/youtube}

Related posts

Recital excepțional de colinde susținut de Corala Armonia, la Pașcani

Oana Cordoneanu

Cod galben de ceață, polei și chiciură în 18 județe, în următoarele ore

Redacția

17 elevi ai Liceului “Nicolae Iorga” Pașcani, instruiți în Portugalia în domeniul ospitalier (foto)

Carmen Bălăceanu
Încarcă...