RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Dionisie Afloroaei a pierdut contractul de asistență juridică, din cauza unui conflict de interese!

Fostul consilier personal al primarului Dumitru Pantazi a pierdut un contract de asistență juridică cu Primăria după ce NewsPascani.com a scris că acesta a fost semnat în condiții ilegale. Valoarea acestuia era de aproximativ 4 miliarde de lei vechi și prevedea ca avocatul Afloroaei să apere interesele financiare ale municipalității în 17 ilegalități constate de Curtea de Conturi.

  

 

 

Motivul pentru care Primăria a renunțat la serviciile avocatului este conflictul de interese în care acesta se afla, deoarece lucrase în directa subordonare a primarului Dumitru Pantazi, cel care reprezenta instituția în acest contract. Astfel, unul dintre funcționarii publici s-a sesizat de încălcare articolului 301 al Noului Cod Penal și a refuzat să-și pună semnătura pe acest contract, fapt ce a dus la anularea acestuia.

Contactat telefonic, la acea dată, Dionisie Afloroaei a negat că acest contract ar intra în incidența legii penale din prisma infracțiunii de conflict de interese susținând că el nu a fost niciodată angajatul lui Dumitru Pantazi ci a primarul municipiului Pașcani, chestiuni absolut diferite din punctul său de vedere.

„Eu nu am fost angajatul lui Dumitru Pantazi, ci al primarului municipiului Pașcani. Nu am avut raporturi de muncă cu Dumitru Pantazi, ci cu instituția. Dacă lucram la AgroComplex atunci este altă treabă,” s-a scuzat Afloroaei.

Contractul de reprezentare și consiliere juridică prevedea că avocatul Dionisie trebuia să presteze activități specifice pentru 17 spețe în care Curtea de Conturi a constatat că bugetul local a fost prejudiciat. Pentru fiecare fază de judecată avocatul urma să încaseze sume cuprinse între 2.500 de lei și 5.000 de lei. Pentru fondul litigiilor civile câte 5.000 de lei, iar pentru căile de atac câte 2.500 de lei.

În cazul dosarelor penale Dionisie trebuia să fie plătit cu suma de 5.000 de lei pentru faza urmăririi penale, cu 2.500 de lei pentru Camera preliminară, cu 5.000 de lei pentru fond și 2.500 de lei pentru căile de atac.

Un calcul matematic arată că în situația în care pentru fiecare din cele 17 spețe se deschidea câte un dosar penal și unul civil, atunci valoarea maximă a contractului putea ajunge la suma de 382.500 de lei. Suma l-a surprins pe avocatul Dionisie Afloroaei, care apoi a admis că există și posibilitatea aceasta, însă că mai mult ca sigur acest lucru nu se va întâmpla.

„Da nu am calculat niciodată așa. Oricum nu este obligatoriu ca Primăria să dea curs tuturor propunerilor mele. Cred că unele spețe vor fi incluse în același dosar, deoarece există un singur responsabil” , a explicat Afloroaei în luna septembrie.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

Cursuri de prim ajutor în cadrul Centrului de Colectare a Sângelui. Primăria invitată să achiziționeze defibrilatoare

Marius Parteni

Prețul gunoiului a scăzut la Iași. La Pașcani, Dumea și Pantazi visează doar la majorări!

Marius Parteni

Negocieri politice în Primăria Pașcani, în loc de proiecte și soluții pentru problemele cetățenilor

Marius Parteni
Încarcă...