NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

3 mandate de consilier local au fost invalidate de judecători! Prima ședință va avea doar 16 mandate validate!

Judecătorii pășcăneni au decis astăzi să valideze 16 din cele 19 candidaturi pentru un loc de consilier local. Decizia a fost luată în această dimineață, iar ea poate fi atacată în intanță în termen de 3 zile de la comunicare.

Prima ședință a noului Consiliu Local Pașcani va avea doar 16 consilieri locali validați, asta deoarece magistrații au invalidat mandatele de consilier local a lui Marius Pintilie, Sorin Năcuță și Vasile Axinte.

Cei trei au depus imediat după alegeri cereri de renunțare, fiecare având alte motive: Marius Pintilie a fost ales primar, Sorin Năcuță a devenit consilier județean, iar Vasile Axinte a ales să-și termine mandatul de deputat.

Cel mai probabil ședința va avea un caracter solemn, fiind dedicată strict pentru depunerea jurământului de către aleșii locali. Mai apoi, se va organiza o nouă ședință în care vor depune jurământul supleanții celor care au renunțat la mandat și se vor constitui comisiile de specialitate ale Consiliului Local, iar mai apoi se va alege viceprimarul municipiului.

Cei 16 consilieri locali care vor depune jurământul sunt următorii: Pantazi Dumitru, Nedelcu Gabriela, Macovei Vlad Andrei, Haldan Vasile, Prodan Ionuţ Mihai, Pintilie Ciprian,  Dediu Mihai, Bodoaşcă Mihai Claudiu,  Spiridon Mihaela Iulia, Conache Eduard Cătălin, Dandu Alexandru Ionuţ, Nemţanu Constantin, Constantinescu Petronica, Răţoi Cristian, Stamatin Costel și Olariu Costel Sorin.

Advertisements

Related posts

Contracte pe bani publici, derulate în mod suspect la Primăria Moțca. Inspectorii Curții de Conturi au intrat pe fir

Marius Parteni

Concluziile discuțiilor care ar trebui să aducă “Pacea de la Pașcani”: Convenții individuale pe o perioadă de 3 luni, stația de Epurare preluată de operatorul județean. Primarul e de acord, unii consilieri nu (VIDEO)

Marius Parteni

Proiect în pericol! Unde va fi amplasată locomotiva de patrimoniu?

Ema Roman
Încarcă...