NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Deșeurile vegetale nu vor mai fi ridicate de primărie. Iată ce trebuie să facă cetățenii din 2022!

Primăria Pașcani nu va mai ridica din primăvara anului 2022 deșeurile vegetale sau cele rezultate din curățarea pomilor ori a viei. Oamenii au posibilitatea să le transporte gratuit la sera primăriei, din cartierul Aerodrom, unde vor putea fi depozitate.

Subiectul a fost explicat astăzi în conferința de presă care a avut loc la sediul primăriei. Marius Pintilie, primarul municipiului şi-a motivat decizia:

“În ceea ce priveşte ridicarea deşeurilor vegetale şi crengilor, facem precizarea că le vom ridica, încercăm să acoperim tot oraşul cu oamenii pe care îi avem. De anul viitor vom schimba regula. Toţi cetăţenii vor putea transporta aceste deşeuri la seră, acolo unde amenajăm o platformă. Noi vom prelua cantităţile, gratuit. Indiferent de cantitatea transportată, dacă sunt selectate vor fi preluate acolo”.

Edilul municipiului a mai precizat că persoanele care nu au mijloace de transport, vor putea apela la serviciile celor de la CLP Ecoserv SRL.

  

“Dacă sunt persoane care nu pot transporta deșeurile vegetale, vor putea apela la societatea Ecoserv SRL și vor plăti o taxă. Vom face o campanie de informare, vor fi anunțate numere de telefon, astfel încât cetățeanul să știe cum să procedeze. Ne dorim să ridicăm, acolo unde va fi cazul, deșeurile direct din curte, fără ca cetățenii să le mai scoată în fața porții”, a mai explicat primarul.

Colectarea separată a deșeurilor vegetale vine în susținerea măsurii de scădere a cantității deșeuri ridicate de operatorul local Girexim Universal. Reprezentanții executivului mai susțin că inclusiv cei de la Garda de Mediu au recomandat luarea unor măsuri pentru un control bine gestionat al deșeurilor care nu ajung la stația de transfer de la Ruginoasa.

Advertisements

Related posts

RAGCL Pașcani solicită clienților să își achite debitele pentru a putea achita factura la gaz metan

Redacția

Autostrada Târgu Neamț- Iași va fi gata până în 2026. Ministerul Transporturilor a stabilit calendarul lucrărilor pentru o parte din ruta A8 care trece prin județul Iași

Redacția

Primarul Pantazi blochează activitatea PSA. Proiectul privind prețul pentru serviciile de epurare aprobat de ANRSC, ținut la sertar

Marius Parteni
Încarcă...