NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Deputatul Ciuhodaru cere parlamentarilor sa voteze pentru pedepsirea abuzului de alcool

Proiectul legislativ ce prevede ca persoanele care ajung la spital in urma consumului exagerat de alcool sa deconteze 30 la suta din costurile serviciilor medicale sau sa efectueze 50 de ore in folosul comunitatii este pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor. Proiectul a fost initiat de dr. Tudor Ciuhodaru, deputat UNPR de Iasi.

„Solicit parlamentarilor sa adopte acest proiect legislativ care in prezent este pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor. Consider ca prin acest act normativ se asigura suplimentarea bugetului la sanatate cu circa 25 de milioane euro, ceea ce permite eliminarea coplatii. 80% dintre cei tratati in urma excesului de alcool nu platesc asigurari de sanatate, dar din buzunarele celor care platesc aceste asigurari se scot anual peste 25 milioane de euro. Cei care fac abuz de alcool reprezinta o cincime dintre persoanele care se adreseaza unui medic de familie si aproape jumatate dintre pacientii sectiilor de medicina generala si chirurgie. Romania a ajuns pe al doilea loc in ceea ce priveste binge drinking-ul, o forma episodica de consum excesiv de alcool ce reprezinta un factor de risc pentru suicid, se asociaza cu deteriorarea relatiilor sociale, accidente, incalcarea legii – in special, vandalism si violenta. Cresterea numarului de cazuri de pacienti etilici ajunsi in serviciul de urgenta m-a determinat sa initiez un proiect legislativ ce prevede decontarea cheltuielilor de catre cei care sunt tratati in urma abuzului de alcool. Ramane doar ca deputatii sa voteze acest lucru”, a declarat deputatul Tudor Ciuhodaru.

sursa evenimentul.ro

  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Ministrul Dezvoltării: Noi facilități pentru proprietari și o nouă abordare a programului de reabilitare a clădirilor cu risc seismic

Redacția

GAURA de miliarde de la ANAF. Viaţa românilor va fi serios afectată

Redacția

Arthur Christmas- Marea cursă de Crăciun, proiecție de film caritabil la Casa de Cultură

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site