NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Dediu acuză primarul de interese personale în crearea de sensuri unice

Încercarea Primăriei Municipiului Pașcani de descongestionare a traficului din dreptul Liceului Teoretic „Miron Costin” a avut parte de o interpretare bizară din partea consilierului local, Mihai Dediu, în ședința Comisei de organizare a circulației. Acesta a acuzat că prin crearea unui sens unic pe strada ”Mihai Eminescu” se dorește de fapt favorizarea magazinelor pe care le deține societatea la care primarul Marius Pintilie este acționar.

Dediu a susținut nici mai mult, nici mai puțin, deși realitatea din teren îl contrazice, că magazinul Lorimer de pe strada ”Mihai Eminescu” nu are parcare și prin crearea acestui sens unic clienții ar putea staționa cu mașinile în fața respectivului magazin.

„Am aici o listă cu 32 de semnături, iar aceste persoane au formulat plângere penală împotriva primarului pentru sensul unic de pe strada ”Eugen Stamate”, aici fiind vizat fix același lucru: crearea de facilități private. Sensul unic de pe strada ”Mihai Eminescu”, din punctul meu de vedere, vizează fix același scop pe care-l vizează și sensul unic de pe strada ”Eugen Stamate” din fața Halei. Adică crearea de facilități magazinelor primarului pentru a se putea opri și staționa în fața lor,”  a acuzat Mihai Dediu, consilier local din partea PSD.

Replica a venit de la Cristian Rățoi, viceprimarul Municipiului Pașcani, care a explicat că intenția este de a fluidiza traficul în acea zonă, soluție ce a fost adoptată și în alte zone unde primarul nu are magazine.

  

Noi facem asta pentru ce se întâmplă la Liceul Teoretic „Miron Costin”. Acolo este nenorocirea de pe lume. Intersecția asta e varză. Dacă vă uitați un pic, am creat un sens unic și pe platoul de langă Gară acolo unde sunt magazinele alea. Acolo cui am creat avantaj? Lui Mitică Pleșca i-am creat, domnule? Uită-te un pic pe schiță, analizeaz-o Mihai și spune ce nu-i bun?,” a explicat Cristian Rățoi, viceprimarul Municipiului Pașcani.

Și consilierul local Cătălin Conache a argumentat nevoia unui sens unic pe strada ”Mihai Eminescu” pentru că măsura ar veni în urma unor solicitări, din trecut, a cetățenior din acea zonă.

„Este o solicitare a celor din zona vale, de mult timp, din fostul mandat. Este foarte bine că încercăm reglementarea, deși nu avem un Plan de mobilitate urbană, dar măcar parțial până va ieși planul respectiv. Probabil că planul va prelua ce este aici. Singura posibilitate de a fluidiza, în condițiile în care străzile sunt înguste, iar locurile de parcare sunt puține, este crearea de sensuri unice,” a explicat Cătălin Conache, consilier din partea PNL.

În final, în urma argumentelor aduse de membrii comisiei și după ce a consultat mai bine schița prezentată de angajații Primăriei, Mihai Dediu a votat această măsură, alături de toți ceilalți membri.

Advertisements

Related posts

Primarul Pantazi nu știe pe ce își pune semnătura!

Marius Parteni

Hotărârea privind noul Consiliu de Administrație de la Prest Serv Apa – nelegală?! Vezi unde s-a încălcat legea!

Răzvan Grecu

Discuții și vizite în teren, pentru asigurarea accesului către noul centru comercial din Pașcani

Marius Parteni
Încarcă...