RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Decizie a Curții de Conturi: probleme de legalitate la concesionarea serviciilor publice! (DOC)

Inspectorii Curții de Conturi au finalizat controlul efectuat în toamna anului trecut la Primăria municipiului Pașcani. În acest sens, aceștia au emis la finalul lunii decembrie anul 2017 o decizie de constatare a neregulilor comise în actul administrativ de către funcționarii publici conduși de primarul Dumitru Pantazi.

 

Documentul în sine nu este unul stufos și nu explică punctual fiecare constatare în parte, făcând mai degrabă o enumerare a tipurilor de nereguli constatate. În schimb, această decizie este însoțită de un raport de constatare la a cărui anexă se regășește procesul verbal al controlului. Acesta din urmă este un document mult mai complex, care detaliează pe pagini întregi, cu subiect și predicat, fiecare neregulă constatată. Din păcate, acest document este secretizat de conducerea Primăriei, care deși avea obligația, trasată chiar de inspectorii Curții de Conturi, să-l transmită aleșilor locali, a omis să facă acest lucru.

  

Revenind la Decizia nr. 120 din 2017 a Curții de Conturi, remarcăm că inspectorii au constatat că legea a fost încălcată atunci când au fost concesionate serviciile publice sau execuția unor lucrări publice.

După cum spuneam, în Decizie nu se face punctual referire la concesionări de servicii publice sau lucrări, însă în prezent singurele discuții publice care indică probleme privind calculul redevenței sunt cele pe despre delegarea serviciului de apă și canalizare către Apa Vital Iași.

Solicităm pe această cale ca primarul Dumitru Pantazi să desecretizeze raportul Curții de Conturi și procesul verbal de constatare anexat, astfel încât opinia publică să poată fi corect informată.

Click aici pentru document

Related posts

Conferință de presă Primăria Pașcani 24 martie 2022 (VIDEO)

Redacția

Iata cate locuri scoate la concurs Universitatea Cuza, la sesiunea de toamna a admiterii

Redacția

Primarul Pantazi a falsificat două fotografii, pentru a determina cetățenii să îi acorde votul pentru un nou mandat

Răzvan Grecu
Încarcă...