RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

De iarna viitoare ar putea fi interzisă economia la căldură

O măsură a Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC), aplicabilă de iarna viitoare, ne-ar putea scoate mai mulţi bani din buzunare.Doru Ciocan, preşedintele ANRSC, va lua măsuri împotriva celor care fac economii la agentul termic, interzicând prin lege închiderea caloriferelor. Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice a decis să pună capăt “şmecheriilor” la care apelează locatarii atunci când îşi închid caloriferele şi beneficiază de căldură de la vecini.

“Românii simt nevoia să se fenteze unii pe alţii, asta este gena noastră. Acum, împreună cu institutele de cercetări din domeniu şi cu facultăţile de profil, vom face nişte studii şi analize în aşa fel încât să impunem o temperatură de confort de 20 de grade Celsius, prin reglementări legislative şi sancţiuni pentru cei care nu le respectă. Vom găsi o formulă matematică într-un program de calcul şi îi vom obliga prin lege pe cei care şi-au închis repartitoarele şi care primesc căldură de la vecinii cu căldura pornită să plătească gigacaloria consumată”, a declarat Doru Ciocan, preşedintele ANRSC.

sursa Evenimentul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Acesta a adăugat că noul sistem va fi apropiat ce cel pauşal.

  

Mai mult, măsura ar urma să îi afecteze şi pe cei care se încălzesc cu centrale termice. “Dacă unul are centrală termică şi a plecat în vacanţa de iarnă o lună şi o închide complet, tot vecinii îi dau căldură 16-18 grade.”, a mai spus Doru Ciocan, preşedinte ANRSC.

Related posts

Zi neagră la Mamaia: Trei oameni s-au înecat. Lanţ uman pentru salvarea a şapte persoane

Redacția

Scrisoare explozivă: ”Toată lumea e șocată de crima de la TITU! Eu, nu! Știu că în MApN violența domestică e la ea acasă. Dorm cu lanțul pus la ușă!”

Redacția

Electrician de la TeRoxProd găsit mort în casă

Răzvan Grecu
Încarcă...