NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

De ce trebuie fumătorii să consume miere de albine în fiecare zi

Consumul zilnic de miere ar putea fi benefic fumătorilor, întrucât atenuează formarea de radicali liberi și reacția de stres oxidativ, proces nefast pentru organism care contribuie la dezvoltarea cancerului (îndeosebi al căilor respiratorii) și a bolilor cardiovasculare.

  

 

Din cauza fumatului, celulele sunt agresate de radicali liberi (molecule instabile), care declanșează un fenomen de oxidare, aflat la originea unei îmbătrâniri accelerate. În acest context, antioxidanții joacă un rol esențial de protecție, iar cei din miere prezintă un real interes la modul general și la fumători în special.

Studii anterioare au arătat că o suplimentare a cantității de miere reduce procesul de oxidare la șobolanii expuși fumului de țigară. Aceeași echipă a efectuat un studiu pe om, iar rezultatele par a fi semnificative. S-au creat două grupuri de fumători: unii au primit o cantitate suplimentară de miere (20 de grame pe zi) timp de trei luni, iar ceilalți, nu. Prima observație a fost că stresul oxidativ rămâne mai ridicat la ambele grupuri de fumători față de nefumători. Totuși, în rândul fumătorilor, o cantitate suplimentară de miere a scăzut „semnificativ” stresul oxidativ și a îmbunătățit „evident” nivelul de antioxidanți, care neutralizează o parte din radicalii liberi asociați cu fumatul.

Sursa: Ziaruldeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Povestea cutremurătoare a canibalului din Munţii Stâncoşi: „Pieptul de om este cea mai dulce carne pe care am gustat-o vreodată”

Redacția

Anunț pierdere certificat constatator de suspendare activitate

Redacția

Am invadat Occidentul: Cei mai mulţi străini din vestul Europei sunt români – 2,2 milioane, peste marocani, turci sau polonezi

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site