NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

De ce apare şi cum poate fi tratată depresia postnatală. Una din 10 femei intră în depresie după ce nasc


Deşi venirea unui copil pe lume este o minune pentru familii, majoritatea femeilor intră în depresie după ce nasc. Statisticile arată că 1 din 10 femei dintre mămici se confruntă cu această afecţiune care se instalează la puţin timp după aducerea pe lume a unui copil. Motivele: modificările hormonale, oboseala excesivă, teama şi stresul cauzate de îngrijirea nou-născutului.

  

Venirea pe lume a unui copil este o binecuvântare pentru familii, însă de multe ori femeile intră în depresie după naştere. Practic, un nou-născut aduce modificări majore în viaţa unei femei. Aceasta îşi va da repede seama că nimic nu va mai fi la fel odată cu momentul în care a devenit mamă. Apar modificări ale trupului, se acumulează multă oboseală după nopţile nedormite, mult stres. Printre semnele depresiei postnatale se numără episoadele de tristeţe şi de plâns, de multe ori din senin, incapacitatea de a mai dormi deşi este epuizată, lipsa de interes faţă de lucrurile care înainte erau plăcute, grija exagerată faţă de bebeluş, frica de a nu-l răni pe copil.

Citește articolul integral pe Adevarul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Știrile ATV 23 Februarie 2018

Redacția

Borcea trăieşte ca un rege la puşcărie: „Vorbea după stingere de pe cartelele altor deţinuţi, avea stepper cardio”. Detalii despre viaţa de lux din spatele gratiilor

Redacția

Preparate delicioase vă vor atrage AZI și în WEEKEND la Palas la Street Food Festival

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site