NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

De ce apare şi cum poate fi tratată depresia postnatală. Una din 10 femei intră în depresie după ce nasc


Deşi venirea unui copil pe lume este o minune pentru familii, majoritatea femeilor intră în depresie după ce nasc. Statisticile arată că 1 din 10 femei dintre mămici se confruntă cu această afecţiune care se instalează la puţin timp după aducerea pe lume a unui copil. Motivele: modificările hormonale, oboseala excesivă, teama şi stresul cauzate de îngrijirea nou-născutului.

  

Venirea pe lume a unui copil este o binecuvântare pentru familii, însă de multe ori femeile intră în depresie după naştere. Practic, un nou-născut aduce modificări majore în viaţa unei femei. Aceasta îşi va da repede seama că nimic nu va mai fi la fel odată cu momentul în care a devenit mamă. Apar modificări ale trupului, se acumulează multă oboseală după nopţile nedormite, mult stres. Printre semnele depresiei postnatale se numără episoadele de tristeţe şi de plâns, de multe ori din senin, incapacitatea de a mai dormi deşi este epuizată, lipsa de interes faţă de lucrurile care înainte erau plăcute, grija exagerată faţă de bebeluş, frica de a nu-l răni pe copil.

Citește articolul integral pe Adevarul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Manipulanţii de bagaje au distrus scaunul cu rotile al unei doctoriţe şi au abandonat-o pe pistă!

Redacția

Reducerea TVA a produs o ieftinire nesemnificativă a pâinii. Guvernul pregăteşte măsuri similare pentru legume, fructe şi carne

Redacția

11.000 de locuri pentru examenul din vară la Universitatea „Al.I.Cuza“

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site