NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Negocieri intre Biserici pentru ca toti sa sarbatorim Pastele impreuna, indiferent de religie. Reactia BOR la propunere

Am putea sarbatori Pastele impreuna indiferent de religie, daca bisericile se vor pune de acord astfel incat sarbatorile pascale, sa aiba loc la o data comuna si fixa.

 

Discutiile pleaca de la mesajul Papei Francisc, care a invitat bisericile inca de anul trecut sa schimbe data acestei sarbatori importante. Biserica Catolica a inceput oficial tratativele, cu cea Anglicana, in timp ce mai multe Biserici Ortodoxe, au fost si ele de acord, cu aceasta schimbare.

Papa Francis: „Cand invie Isus al tau? Isus al meu invie azi. Al meu saptamana viitoare. E un scandal.”

Inca din secolul al 16-lea, cand a intrat in vigoare calendarul Gregorian, crestinii sarbatoresc impreuna cele mai importante evenimente religioase. Insa Bisericile ortodoxe au refuzat sa mute si data Pastelui dupa noul calendar, preferand sa ramana la cel iulian. Fapt inacceptabil pentru Papa Francisc, care propune o data fixa si comuna in care toti crestinii sa sarbatoreasca pastele. Iar a doua duminica din aprilie, ar fi alegerea perfecta.

Papa Francis: Trebuie sa ne punem de acord. Biserica Catolica este dispusa, din timpul lui Paul al VI-lea, sa adopte o data fixa si sa renunte la prima duminica dupa luna plina de dupa echinoctiul de primavara.

In prezent, catolicii sarbatoresc Pastele in prima duminica dupa prima luna plina ce are loc dupa echinoctiul de primavara. Pastele ortodocsilor insa, calculat dupa calendarul Iulian, cade, de cele mai multe ori, la o saptamana, doua sau chiar o luna distanta de cel catolic.

Citiți articolul integral pe StirileProTV.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Premierul Dacian Cioloş, despre alegerea primarilor în două tururi: Decizia rămâne la Parlament

Redacția

Statul român trebuie să plătească despăgubiri pentru 45 de familii ale victimelor Revoluţiei

Redacția

Cum îți detoxifici ficatul peste noapte și te trezești plină de energie

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site