RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Danemarca și Germania vor fi legate de cel mai lung tunel rutier și feroviar subacvatic din lume / Va înlocui feribotul de 45 de minute cu un tren de 7 minute

danemarca, steag, țari nordice, nordul europei, drapel

Sursa foto: Unsplash/ Markus Winkler

Tunelul Fehmarnbelt din Danemarca va reduce timpul de călătorie între Scandinavia și Europa Centrală. Danemarca și Germania sunt cu un pas mai aproape de a fi legate de cel mai lung tunel rutier și feroviar subacvatic din lume, transmite Euronews.

Regele danez Frederik al X-lea a inaugurat luni primul element al viitorului tunel de 18 kilometri de sub Marea Baltică. Acesta va lega sudul Danemarcei de nordul Germaniei și va contribui la tranziția ecologică a sectorului transporturilor.

  

Legătura Fehmarnbelt, care ar urma să fie deschisă în 2029, va reduce, de asemenea, durata călătoriei cu trenul de la 45 de minute, cât durează în prezent traversarea cu feribotul, la doar șapte minute.

Aceasta va lega Roedby, în partea daneză, de Puttgarten, în Germania, cu conexiuni rutiere și feroviare ulterioare către Europa Centrală și țările nordice.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:  » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

S-a confirmat: exercițiile fizice încetinesc percepția asupra timpului!

Redacția

UE analizează prelungirea plafonării preţului gazelor naturale pentru a evita o criză la iarnă / ”Avem situaţia din Israel şi nu ştim cum asta va afecta importurile din Orientul Mijlociu” / Preţul gazelor naturale este acum cu aproape 90% sub nivelul la care era anul trecut

Redacția

Deputatul Costel Alexe „taxează” guvernul pentru intenția de a majora accizele la carburanți

Redacția
Încarcă...