NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

Cursuri de arte marțiale pentru siguranța fetelor. Elevii de la Sadoveanu au învățat să se apere

Cum totul este imprevizibil, iar lumea în care trăim ne expune frecvent unei varietăți de riscuri, tot ce putem face este să știm să ne păzim.

Asta a fost premisa de la care au plecat reprezentanții consiliului elevilor când s-au gândit să desfășoare un curs de arte marțiale. Desigur, pentru acesta au avut nevoie de profesioniști, iar în acest sens au apelat la sportivii de la Clubul Long Ho din municipiu.  

Au fost organizate două astfel de cursuri, fiecare desfășurându-se pe parcursul a o oră jumătate. Activitatea a fost dedicată cu precădere fetelor, și asta pentru că vorbim de sexul slab care are cea mai mare nevoie de sentimentul de siguranță de sine.

  

Astfel, în cadrul acestor cursuri, tinerele au fost învățate cum să se apere cu ajutorul unui telefon mobil, cu ajutorul rujului, cu rimelul, cardul bancar sau folosindu-se de un pix.

Vlad Plaiu, președintele Consiliului Elevilor, cel care s-a și ocupat de organizarea cursurilor, face karate de 6 ani, și spune că acest sport te disciplinează și te ajută totodată să trăiești în siguranță.

“La aceste cursuri dedicate fetelor, au participat aproximativ 20 de persoane, dintre care și câțiva băieți. Am încercat să îi învățăm anumite tehnici de autoapărare, în condițiile în care în zilele noastre, lumea devine din ce în ce mai periculoasă și am considerat că este necesar să fie cunoscute punctele sensibile pe care le au oamenii, în așa fel încât, în cazul unui atac, ei să se poată apăra”, ne-a declarat Vlad.

Activitatea a fost de bun augur, iar elevii și-au propus, ca până la sfârșitul anului, să repete experiența, asta pentru că toți cei prezenți au conștientizat utilitatea unor astfel de cursuri.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Transferul anului: David Popovici, multiplu campion european la înot, a plecat de la Steaua la Dinamo

Redacția

Lista sportivilor din județ premiaţi la Gala Excelenţei Sportului Ieşean. Printre ei se află și pășcăneni

Redacția

Cupa 1 iunie la Şah

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site