RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Cum sunt intimidaţi poliţiştii de infractorii pe care îi încătuşează: „Ies eu de aici şi îţi rup capul. Îi rup gâtul lui nevastă-ta, îţi violez copii”

Un individ de 37 de ani, fost brancardier al Institutului de Psihiatrie Socola, este acuzat că a ameninţat cu moartea doi poliţişti, precum şi familia unuia dintre ei. Cazul seamănă cu cel al unui tânăr de 17 ani, care a fost deferit justiţiei, zilele trecute, după ce a ameninţat un poliţist că îi va viola fiica.

Vasile Ilioae a fost trimis în judecată pentru ultraj, pentru fapte comise în data de 16 februarie 2018. Atunci, la orele după-amiezii, fratele lui Iloae a sunat la 112 şi a reclamat că fostul brancardier provoacă scandal în casa părinţilor săi. La faţa locului s-au deplasat doi poliţişti, care l-au ridicat pe Iloaiei pentru a-l duce la Instititul Socola pentru tratament de specialitate.

  

„În timpul transportului către unitatea medicală, Ilioae a început să adreseze insulte şi ameninţări cu moartea către agrentul P.L.I., spunându-i: «dacă-ţi dau un cap în gură, te omor!», iar în momentul în care au ajuns în faţa porţii de acces în curtea Institutului de Psihiatrie a încercat să-l muşte pe agent (…)  Ulterior, Ilioae i-a spus agentului P.L.I în timp ce acesta conducea şi se apropiau de triajul unităţii medicale: «da’  nu scap eu de aicea? Te omor eu, muşc din tine, te mănânc»”, se arată în rechizitoriu. În acelaşi document se mai precizează că Ilioae a continuat să ameninţe poliţiştii şi după ce a intrat în spital, spunând că îi va omorî după ce iese din spital. La un moment dat, Ilioae chiar a devenit agresiv, smucindu-se din braţele unui poliţist şi lovindu-se cu capul de geamul uşii de acces la secţia Triaj. De asemenea, individul ar fi strigat către cei din zonă că are SIDA şi cine se apropie de el va fi scuipat. La faţa locului au ajuns şi jandarmi iar un medic i-a administrat bărbatului un calmant. În timp ce era transportat pentru a fi internat, Ilioae a spus unui poliţist: „Te ştiu, Iuliane, ies eu de aici şi te omor pe tine, îi tup gâtul lui nevastă-ta şi îşi violez copiii”.

La audieri, ieşeanul a spus că nu îşi mai aduce aminte ce a făcut întrucât era beat. Vasile Iloae a fost condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare cu suspendare, pe 21 martie 2017, după ce ar fi primit 1.000 de euro de la o femeie, căreia i-a promis că va fi angajată la Institutul „Socola”. Pentru ameninţările adresate poliţiştilor, Ilioae va fi judecat pentru ultraj de către Judecătoria Iaşi. Cazul lui Ilioae seamănă cu cel al unui tânăr de 17 ani, care a fost deferit justiţiei tot la Iaşi, zilele trecute, după ce a ameninţat un poliţist că îi va viola fiica.  

sursa www.adevarul.ro

Related posts

A vândut autoturismul pe care l-a împrumutat de la un italian. Cumpărătorul a rămas fără mașină

Ema Roman

Ministrul Justiţiei vine la Iaşi

Redacția

Convoi cu 8 mașini și 23 de persoane, adus cu Poliția spre Iași. Sunt 6 copii

Redacția
Încarcă...