NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Cum se vor desfășura slujbele de Florii. Anunțul făcut de Patriarhie

Anul acesta, slujbele organizate cu ocazia sărbătorii Intrării Domnului în Ierusalim (Floriile)  se vor desfăşura cu respectarea regulilor sanitare în vigoare.

Potrivit unui comunicat al Patriarhiei Române, duminică de la ora 8,30 se va oficia slujba de binecuvântare a ramurilor de salcie şi finic.

Ulterior, aceste ramuri, împreună cu iconiţe şi pacheţele cu anafură, vor fi împărţite credincioşilor prezenţi la „Baldachinul Sfinţilor”.

De la ora 9,30, va fi săvârşită Sfânta Liturghie arhierească la Altarul Mare de vară al Catedralei Patriarhale.

  

„Dacă vremea fi nefavorabilă, Sfânta Liturghie arhierească va fi oficiată în interiorul Catedralei Patriarhale, cu participarea unui număr de maximum 70 de credincioşi, respectându-se toate regulile sanitare în vigoare”, precizează Patriarhia.

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc, duminică, în condiţiile stării de alertă, Floriile, zi care aminteşte de intrarea triumfală a lui Iisus în Ierusalim, unde a fost întâmpinat de mulţimi de oameni cu ramuri de finic.

digi24

Advertisements

Related posts

12.000 de oameni au fost prezenti la ultima etapa a Campionatului National de Drift ce s-a desfasurat pe 1 si 2 octombrie la Aeroportul Iasi

Redacția

Întâlnirea Fermierilor din Moldova,la Palatul „Alexandru Ioan Cuza” de la Ruginoasa

Redacția

Poezie dedicată preotului Marius Cozma, la trecerea sa în veșnicie

Oana Cordoneanu
Încarcă...