NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

”Bucuria Învierii prin ochi de copil”, eveniment dedicat Sărbătorilor Pascale la Tătăruși-(FOTO)

Eveniment cu încărcătură spirituală desfășurat astăzi la Tătăruși. ”Bucuria Învierii prin ochi de copil” activitate dedicată Sărbătorilor Pascale, s-a desfășurat la Centrul Cultural ”Alexandru Vasiliu”. Prezenți au fost copiii de la Școala Profesională Tătăruși, alături de profesoara Marinela Ursache, directoarea unității de învățământ Violeta Climite, primarul Costel Iosub și preotul Petru Ursache, de la parohia ”Sfântul Nicolae”.  

”Am pregătit o mică activitate de încondeiere a ouălelor , cât și pictură de icoane care fac parte din tradiția Sărbătorilor Pascale. Îmbinăm evenimentul atât tradițional, cât și spiritual.Prin icoană ne amintim de patimle lui Iisus Hristos. Oul nelipsit de la această sărbătoare reprezintă Renașterea.Culorile folosite la încondeierea oului arată bucuria primăverii, a renașterii”, a precizat Marinela Ursache, profesor de religie la Școala Profesională Tătăruși.

În centrul atenției au fost copiii talentați, care au arătat că tradiția se păstrează în comuna Tătăruși. Primarul localității Costel Iosub prezent la eveniment s-a bucurat că după un an de zile la Centrul Cultural este o activitate de suflet, cu încărcare spirituală. Din cauza pandemiei, de anul trecut nu s-a desfășurat nici un eveniment.

Advertisements

”Mă bucur nespus de mult că revedem la Centrul Cultural copiii, și mulțumesc celor două doamne pentru organizare. Ne-am bucurat când au venit cu propunerea. Astfel de activități mi-aș dori să fie nu doar în perioada următoare, ci tot timpul. Îi felicit pe copii pentru talentul lor. Cu mult drag și dor ne dorim ca astfel de activități să fie tot timpul. Ne dorim nespus să se înceapă activitatea la centru. Duminică va avea loc prima repetiție a Ansamblului Folcloric ”Bucovina Mică.”a precizat primarul Costel Iosub.

Advertisements
  

În timpul evenimentului a avut loc și un mic spectacol artistic cu interpretare de poezii și pricesne. Pentru munca și talentul lor, toți copii au fost răsplătiți cu ouă și iepurași din ciocolată.  

Advertisements
Advertisements

Related posts

Post scos la concurs de Primăria Comunei Cotnari

Redacția

Sistem de iluminat neconvenţional în comuna Tătăruși

Redacția

Primăria Stolniceni Prăjescu: Licitație pentru achiziția unui buldoexcavator

Redacția
Încarcă...