NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Fapt divers Național

Cum se instalează corect cârligele de remorcare?

Cârligele de remorcare sunt accesorii utilizate de obicei pentru tractarea remorcilor auto, dar şi pentru transportul bicicletelor sau a altor echipamente de ciclism.

Înainte de a analiza aspectele legate despre montajul cârlige remorcare, este important să se verifice detaliile legate de tip, calitate, omologare.

Ce trebuie să știi înainte de a monta cârligul de remorcare?

În funcție de modul de prindere în prezent avem cârlige semidemontabile, cârlige detaşabile şi cârlige fixe (detașabile sau cu flanşă). Modelul selectat trebuie să fie compatibil cu vehiculul. Trebuie precizat că acest echipamente trebuie conectate la sistemele electrice, pentru a se realiza corect conexiunea. Cum ştii modificările realizate la caroserie, trebuie să fie omologate RAR, însă nu şi în cazul cârligelor auto, deci poţi selecta orice model compatibil fără a fi condiţionat de acest pas. Dacă vrei ca eficienţa acestuia să fie maximă şi nu îţi doreşti surprize neplăcute, trebuie să selectezi echipamente de calitate, nu pe cele îndoielnice. Pentru a-ţi face o idee despre ce înseamnă calitate poţi citi mai multe detalii pe carligederemorcare.ro. La fel de important este montajul, dacă nu eşti în domeniu se recomandă contactarea unor specialişti care asigură servicii în acest sens.

Cum se instalează cârligele de remorcare?

Fiecare echipament este însoţit de instrucţiuni precise şi clare din partea producătorilor. Montajul cârligelor diferă de la un model la altul iar timpul de instalare poate varia de la 30 de minute la câteva ore în funcție de model.  Practic, nu trebuie să se acorde atenţie maximă montajului în sine, dar şi cuplului la sistemul electric care va ajuta la realizarea conexiunii de remorcare.

  

Alte aspecte pe care trebuie să le cunoşti

Înainte de a începe procesul de tractare trebuie să cunoşti şi legislaţia rutieră legată de transportul remorcilor. Remorca selectată trebuie să fie adecvată tipului de vehicul, încărcătura nu trebuie să depăşească sarcina maximă admisă, încărcătura trebuie corect adaptată iar  viteza de deplasare trebuie redusă considerabil faţă de viteza utilizată de obicei. Remorca auto poate modifica experienţa de şofat, de aceea se impune un plus de atenţie când este utilizată.

Sursa de imagine:

MakDill / Shutterstock.com

Advertisements

Related posts

Guvernul trage pe linie moartă mai mulţi dinozauri politici. Cine rezistă în continuare

Redacția

Studiu eJobs: 64% dintre candidații de peste 45 de ani spun că vârsta e principalul obstacol cu care se confruntă la angajare

Redacția

Moşteanu: „Credeam că Dragnea şi Ponta nu pot fi concuraţi. A apărut Florin Cîţu”

Redacția
Încarcă...