RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Cum dublăm viaţa cauciucurilor de iarnă. Experţii prezintă ponturile esenţiale pentru depozitarea pneurilor „în repaos“


Specialiştii spun că anvelopele de iarnă nu ar trebui utilizate mai mult de cinci ani, deşi viaţa lor s-ar putea extinde la 10 ani dacă sunt utilizate corect. Sunt, însă, anumite semne care ne spun că trebuie să schimbăm rapid cauciucurile pentru a evita neplăcerile.

  

Specialiştii spun că este esenţial, pentru o viaţă lungă a pneurilor, cum sunt păstrate cât timp nu sunt folosite. “Depinde de modul cum a fost depozitată anvelopa, la ce temperatură. Ea nu trebuie păstrată nici la soare, nici la umiditate. Dacă anvelopele au jante, trebuie puse una peste alta, dacă nu, trebuie păstrate pe raft, pentru că altfel se crapă.

În funcţie de firma care produce anvelopa, se poate vorbi şi de durata de viaţă. Nu putem să comparăm un Michelin cu o anvelopă făcută în China. Noi cam până la 5 ani de viaţă recomandăm pentru o anvelopă. Alţi spun că pot fi păstrate şi până la 10 ani”, a spus Ilie Durlă, comerciant de cauciucuri din Târgovişte.

CUM NE DĂM SEAMA CĂ TREBUIE SCHIMBATE ANVELOPELE Tehnologia actuală permite multor firme să producă anvelope de calitate superioară, însă şoferii trebuie să fie atenţi la deformările pe care le prezintă cauciucul sau la grosimea profilului. Nu este recomandat că aceasta să scadă sub 4 milimetri.

Citește articolul integral pe Adevarul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Misterul morţii lui Ştefan cel Mare, tragedia care a zguduit Europa. Ce l-a ucis, de fapt, pe domnitor, de niciun medic al lumii nu a reuşit să-l vindece

Redacția

Cum se bea corect cafeaua. Efectele sunt diferite în funcţie de metodele alese

Redacția

Schimbări majore pentru elevi în 2016. Vezi când se termină ANUL ŞCOLAR şi ce se întâmplă cu examenele naţionale

Redacția
Încarcă...