NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Cum a înțeles noul operator din Tg. Ocna, Buhuși și Moinești să distribuie apa: contractele individuale au fost menținute!

Situații diametral opuse între politicile de expansiune a doi operatori regionali de apă. Dacă ApaVital Iași nu a acceptat la Pașcani contractele individuale de furnizare a apei la blocuri decât în cazul branșamentelor individuale, Compania Regională de Apă Bacău  s-a dovedit a fi mult mai flexibilă.

 Este vorba despre cazul localităților Moinești, Buhuși și Târgu Ocna în care operatorul regional băcăuan a menținut contractele individuale pentru proprietarii apartamentelor din blocuri. La baza acestei măsuri a stat o situație identică cu cea de la Pașcani: lipsa Asociațiilor de Proprietari.

Purtătorul de cuvânt al societății băcăuane, inginerul Mihai Marin, a explicat că nu este o măsură ideală, însă datorită situației de la fața locului au trebuit să o accepte. Întrebat cum se vor factura consumurile acesta a explicat că după citirea apometrelor din apartamente se va face o corecție după indexul dat de contorul de branșament, în concordanță cu prevederile legii 241/2006.

Reprezentantul Companiei Regionale de Apă Bacău a mai precizat că situația contractelor individuale pentru apartamentele cu apometre în interior nu este una agreată de ANRSC în acest sens primind deja o atenționare de la acest organism. Totuși furnizarea apei va continua în localitățile amintite în aceiași termeni deoarece cetățenii nu se constituie în asociații de proprietari.

O altă practică diferită față de ApaVital este aceea că operatorul băcăuan încheie contracte individuale (n.r. nu convenții) și cu proprietarii de apartamente ce au apometrele scoase pe casa scării. Este vorba despre ceea ce tehnicienii numesc distribuția pe orizontală și care conform celor declarate de inginerul Mihai Marin este o soluție juridică agreată de ANRSC și prevăzută în legislație.

Și tariful unic are o soluție dacă se dorește. Autoritățile locale din Târgu Ocna nu au mai fost de acord ca cetățenii să plătească după cum dictează operatorul băcăuan și au fixat alte tarife, iar diferența este suportată de la bugetul local.

Menționăm că, reprezentanții ApaVital au refuzat să încheie la Pașcani contracte individuale pentru apartamentele contorizate din interior sau de pe casa scării, preferând să instaureze în municipiu o stare haos, clamând că dacă ar face așa ceva ar pierde licența. Mai mult, în emisiunile televizate ei au dat exemplu că operatorul băcăuan operează la fel ca și ei.

  Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Alegerile parlamentare se vor desfășura pe 11 decembrie

Redacția

Șefii Primăriei demarează operațiunea “Marea Intrare în Legalitate”

Marius Parteni

26 iunie, Ziua Drapelului Național. Povestea Tricolorului

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site