NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Culturile de legume din județul Iași, compromise de vremea rece (VIDEO)

Schimbarea bruscă a vremii produce pagube în agricultură. Bruma și temperaturile extrem de scăzute din ultimele zile pun în pericol recolta neculeasă încă. Legumicultorii se tem că vor pierde o mare parte din producție, dacă vremea rămâne la fel.  

 

Legumicultorii spun că 20 la sută din cantitatea de roșii, vinete, ardei și gogoșari a fost deja distrusă de vremea rea. Ei se tem că în două-trei zile ar putea pierde toată recolta rămasă dacă temperaturile continuă să scadă.

Oamenii spun că au investit și câte 20 de mii de euro în răsaduri în primăvară. Acum, au șanse de a mai recupera investiția doar cei care au plantat rădăcinoase, pentru că, spun agricultorii, acestea rezistă și la temperaturi de zero grade.

Avantajați de această situație sunt doar speculanții din piețe care s-au grăbit deja să mărească prețurile. În piețele din Iași, de exemplu, un kilogram de gogoșari costă 6-7 lei, unul de ardei grași – între 3,5 șo 4 lei, în timp ce kilogramul de roșii se vinde cu 2 – 3 lei.

  

{flv}diverse/culturi_legume{/flv}

{flv}diverse/culturi_legume2{/flv}

sursa digi24

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Cum au ajuns la Cluj zeci de cetăţeni dintr-o comună suceveană aflată în carantină totală. Primarul le-a eliberat adeverinţe că n-au COVID-19

Redacția

De vorbă cu strada (18 Ianuarie 2016): referendumul un instrument al democrației în europa

Redacția

“Miercurea Alarmelor”. Sirenele s-au auzit în toată țara

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site