NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Culturi exotice pe plaiuri mioritice. Cartoful clasic are concurență – cartoful dulce, din America de Sud

În loc de caise și piersici, am putea culege din livezi curmale chinezești. Cartoful românesc are și el concurenţă: cartoful dulce, originar din America de Sud. Agricultorii din cea mai aridă zonă a ţării se adaptează schimbărilor climatice, iar alegerile exotice se transformă în afaceri de succes.

La început a fost un experiment. Acum, s-a transformat într-o afacere de succes. Pe ogoarele României, a venit vremea cartofului dulce, originar din Asia şi America de Sud,

Pe câmpiile Olteniei, s-a adaptat perfect şi curmalul chinezesc. Încă din primul an, i-au priit nisipurile aride și n-a avut nevoie de niciun tratament special, spre deosebire de pomii fructiferi autohtoni.

S-a comportat cel mai bine dintre toate speciile, a avut o creştere frumoasă, după cum se vede şi pe plantă. Încă din primul an a fructificat. Ne dă speranţe imense, zicem noi.

La Dăbuleni, patria pepenilor, se cultivă cu succes și mure aduse de peste mări și țări, zmeură sau arahide.

Există şi agricultori care mizează în continuare pe culturile tradiţionale, rezistente la secetă. Şi nu ar da viţa de vie sau lubeniţele pentru niciun soi exotic din lume.

observator

loading...
Advertisements

Related posts

Oferta locurilor de muncă în perioada 27.07.2016 – 03.08.2016

Teona Gherasim

Patroana de la Te-Rox Prod se învârte pe lângă activele Siretul Paşcani

Redacția

Spania căută căpşunari pentru 800 de euro pe lună

Redacția
Încarcă...