NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Creditorii Ucrainei au ajuns la un acord privind un moratoriu pe 2 ani asupra datoriilor sale

Creditorii străini ai Ucrainei au aprobat solicitarea Kievului pentru un moratoriu de doi ani de zile în ceea ce privește plățile legate de obligațiuni în valoare de aproape 20 de miliarde de dolari, o mutare care va permite țării să evite intrarea în incapacitate de plată, relatează Reuters.

Volodimir Zelenski si Dmitro Kuleba la o sedinta a guvernuluiFoto: Ukraine Presidency / Zuma Press / Profimedia

Fără nicio perspectivă de pace sau încetare a focului după aproape 6 luni de lupte de la declanșarea invaziei pe 24 februarie, instituțiile financiare care dețin obligațiunile emise de statul ucrainean au fost de acord să amâne încasarea dobânzilor și plățile de capital legate de 13 obligațiuni suverane cu termen de maturitate între 2002 și 2033.

  

Guvernul de la Kiev lansase o solicitare oficială în acest sens pe 20 iulie, afirmând că îl va ajuta să economisească în jur de 5 miliarde de dolari în următoarele 24 de luni în contextul în care se confruntă cu o reducere drastică a încasărilor bugetare și cheltuieli enorme din cauza războiului.

Advertisements
Advertisements

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat săptămâna trecută că economia țării sale se află în „comă”,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

​Recensământul populației și locuințelor 2021: Românii vor fi întrebați și cum au fost afectați de pandemia de COVID-19 / Până când trebuie trimise datele către Bruxelles pentru a evita riscul de infringement

Redacția

Mircea Geoană, despre situaţia din Ucraina: Văd o unitate impecabilă între toţi Aliaţii. Avem nevoie de un NATO puternic

Redacția

FOTO Pisicile din Sibiu care contribuie la imaginea turistică a orașului, voit sau din întâmplare

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site