NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Credincioșii, așteptați la slujba de pomenire pentru părintele Iustin Pârvu

 

Se împlinesc șase ani de la mutarea la viața cea veșnică a părintelui arhim. Iustin Pârvu, fost stareț al Mănăstirii Petru Vodă, duhovnic respectat și iubit de credincioșii din întreaga țară.

  

 

„Pomenirea a 6 ani de la săvîrşirea Părintelui Justin Pârvu se va face în Mănăstirea Petru Vodă în ziua de Sîmbătă, 15 Iunie 2019.

Privegherea începe Vineri seara, 14 Iunie, la ora 20.

Liturghia începe Sîmbătă la ora 9:30„, informează Mănăstirea Petru Vodă. 

 

Ca în fiecare an, mii de credincioși din întreaga țară, cu dor în suflete de părintele Iustin, își vor îndrepta pașii spre Mănăstirea Petru Vodă.

Din anul 2013 încoace, ÎPS Teofan- Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a fost cel care s săvârșit slujba de pomenire a iubitului duhovnic din Neamț.

Purtător de Dumnezeu şi pe deplin dăruit oamenilor şi neamului său, părintele Justin Pârvu s-a născut în satul Poiana Largului, județul Neamț, la 72 de zile după Marea Unire a tuturor românilor într-o singură ţară.

A trecut la cele veşnice în seara zilei de 16 iunie 2013, după o suferinţă de mai multe săptămâni. Mormântul părintelui Iustin se află sub streaşina ctitoriei sale de la Petru Vodă și a devenit un adevărat loc de pelerinaj, încă din ziua înmormântării. Providenţial, în cea mai mare parte a anului, mormântul său este împodobit de un aranjament floral tricolor în conturul graniţelor României Mari.

Părintele arhimandrit Iustin Pârvu a fost o personalitate marcantă a Bisericii Ortodoxe Române, care a influențat și condus pe calea cea dreaptă mii de credincioși, fiind un model de sacrificiu în folosul semenilor și al societății.

A fost părintele sufletelor noastre, duhovnicul neamului românesc.

 sursa www.ziartarguneamt.ro

Advertisements

Related posts

Pășcănenii sunt așteptați luni la dezbaterea publică privind bugetul municipiului Paşcani pe anul 2017

Teona Gherasim

25 iunie 2016 – Zi memorabilă pentru 700 de oameni care au demonstrat că MIȘCAREA ÎNSEAMNĂ VIAȚĂ

Teona Gherasim

Special pentru copii, Pinochio vine la Casa de Cultură din Târgu Frumos

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site