NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Costuri mari pentru salubrizarea municipiului! Iată motivele

Aleși locali, cetățenii municipiului și toate instituțiile sunt invitate să participe la campania de selectare a deșeurilor și depozitare a acestora la punctele de colectare. Aproximativ două milioane de euro sunt cheltuiți anual pentru serviciile de salubrizare la nivel local.

Parte din acești bani, aproximativ 2,8 milioane lei, ajung către societatea EcoServ SRL, pentru serviciile specifice de întreținere a domeniului public. Aproximativ 6 milioane de lei au fost cheltuiți anul trecut pentru plata facturilor către societatea Girexim Universal SA.

„Fac un apel la dumneavostră să ne unim forțele, să conștientizăm cetățenii asupra modulu de depozitare a deșeurilor. Haideți să facem un efort comun, că nu este pentru mine această problemă, ci pentru noi toți. Depunem selectiv, plătim mai puțin”, a subliniat primarul Marius Pintilie, în ședința Consiliului Local din data de 22 aprilie 2021.

Subiectul legat de plata serviciilor de salubrizare și salubritate a fost adus în discuție de consilierul Dumitru Pantazi, cel care nu înțelegea pe ce vor fi cheltuiți aproximativ 9 milioane de lei în acest an pe partea de salubrizare a orașului. Municipalitatea, prin Serviciul Taxe și Impozite Locale, are de recuperat de la cetățeni și persoanele juridice aproximativ 1,6 milioane lei, din serviciile prestate pentru anul 2020.    

  

Conform primarului Pintilie, de la momentul la care a preluat funcția, a reușit să crească procentul de colectare la nivel local de la 1,4% la 3,4%.

Advertisements

Related posts

Grădinița din Gura Bâdiliței este în plin proces de modernizare

Oana Cordoneanu

Investiție de 6,4 kilometri drumuri recepționată astăzi la Cristești

Marius Parteni

ApaVital „a schimbat NIMIC” în modul de contractare a serviciilor de apă-canal

Răzvan Grecu
Încarcă...