NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Copil de numai doi anişori, pe moarte din cauza tratamentului băbesc aplicat în familie

El era crescut de bunică, părinţii fiindu-i la muncă în străinătate. A fost tratat 36 de ore cu albuş de ou ca unguent, după ce s-a opărit pe o treime din corp. A fost dus cu avionul la Bucureşti.  

 

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) anchetează cazul copilului din comuna Ion Neculce care a rămas nesupravegeat şi s-a opărit, urmând să decidă dacă cei doi minori lăsaţi în grija bunicii vor fi luaţi din familie.

Din primele informaţii, se pare că băieţelul în vârstă de doi ani se afla în grija bunicii întrucât părinţii săi se află la muncă în Italia. Astfel, la sfârşitul săptămânii trecute, micuţul a rămas nesupravegheat şi la un mo­ment dat a căzut peste el de pe plită ceaunul cu apă opărită.

„În familie sunt doi copii care au rămas în grija bunicii, în timp ce părinţii au plecat la muncă în Italia. Direcţia an­che­tează cazul şi cel mai probabil până la venirea părinţilor copiii vor fi luaţi din familie printr-o decizie de urgenţă, iar în ceea ce priveşte bunica vom preciza că nu se poate ocupa de ei, din moment ce viaţa minorului a fost pusă în pericol. Deocam­dată, din informaţiile noastre, pă­rinţii nu făcuseră o procură notarială prin care să-i încredinţeze pe cei doi copii bunicii lor“, a spus Tiberiu Bantaş, purtător de cuvânt DGASPC.

FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2015
{module FĂ O NOMINALIZARE PENTRU Gala Actualitatea TV 2015}

Medicii de la Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria“ au precizat că micuţul prezenta arsuri de gradele II, III şi IV pe aproximativ 30% suprafaţă corporală, provocate de un lichid fierbinte. „Copilul a fost neglijat de către bunică. După ce s-a ars, copilul a fost ţinut acasă 36 de ore fără nicio îngrijire şi a fost uns doar cu albuş de ouă. Când a ajuns în Unitatea de Primire Urgenţe, era în stare extrem de gravă, convulsionat, glicemie extrem de scăzută. Medicii care s-au deplasat la faţa locului l-au resuscitat, reechilibrat şi aici a fost continuată reechilibrarea, după care a necesitat transferul la Bucureşti cu avionul“, a precizat dr. Lucian Cerna­hoschi, purtătorul de cuvânt al Spi­talului Clinic de Copii „Sfânta Maria“.

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Citește și {loadposition articlescategoryload}

 

loading...
Advertisements

Related posts

Patru posturi de asistent medical șef scoase la concurs la Spitalul Municipal Pașcani

Diana Marcu

Medicii avertizează că nu trebuie să fim îngrijoraţi doar de coronavirusul din China, ci şi de gripă sau rujeolă

Redacția

Viețile unor fetiţe de două, respectiv 11 luni atârnă de un fir de ață

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site