NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Controalele Prefecturii la balastierele de pe râurile Siret şi Moldova s-au dovedit un fiasco

Desantul comisiei formate din reprezentanţii a nouă instituţii s-a soldat cu doar două amenzi şi cu 40 de avertismente pe probleme de legislaţia muncii.

„Firmele din zonă s-au împărţit în două categorii şi un fraier. Unele lucrau şi erau cu toate în regulă, alţii au pus hârtie în geam cu «revin imediat» şi duşi au fost. Sunt corecţi, pentru că nu i-am găsit lucrând. Fraierul, care probabil nu a fost anunţat de ceilalţi că vine controlul, a încasat-o“, a rezumat prefectul Dan Cârlan rezultatele verificărilor.

Subprefectul Bogdan Abalaşi a anunţat în urmă cu o lună constituirea unei comisii de control care să verifice legalitatea activităţii balastierelor. Din comisia mixtă de control au făcut parte reprezentanţi ai Prefecturii, Inspectoratului Poliţiei Judeţean, Administraţiei Bazinale a Apelor, Agenţiei de Protecţie a Mediului, Gărzii de Mediu, Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Trans­portul Rutier, Direcţiei Regionale a Finanţelor, Inspec­to­ra­tului Teritorial de Muncă şi Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor.

Comisia a fost constituită pentru a împiedica exploatarea necorespun­zătoare a materialelor de construcţii, care poate afecta albia râurilor. Din cele 23 de puncte de exploatare, 11 nu aveau autorizaţii valabile, dar erau închise la data controlului. Alte cinci erau autorizate, dar nu lucrau efectiv. Doar 7 societăţi desfăşurau activitate de exploatare şi erau autorizate.

ISCTR a aplicat o amendă de 5.000 de lei societăţii Damştef SRL, care nu avea un cântar cu care să poată fi verificată cantitatea de balast încărcată în camioane. La rândul său, ITM a aplicat 40 de avertismente şi o amendă în cuantum de 4.000 de lei pentru neconformităţi la legea securităţii şi sănătăţii în muncă

„Comisia rămâne funcţională, iar activitatea de control va continua, dar de data aceasta ceva mai discret. Într-un fel sau altul, aceste controale se vor permanentiza, dar nu vom anunţa dinainte că le începem“, a spus prefectul.

 sursa www.ziaruldeiasi.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Cenzura instaurată de administrația Pantazi se extinde și asupra proceselor verbale ale ședințelor de CL

Răzvan Grecu

Localități situate între Tg. Frumos și Iași, afectate de o avarie pe conducta de aducțiune

Redacția

Municipiul Pașcani fără apă pe timp de noapte în perioada 12 – 21 iunie! Ce facem, domnule primar?

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site