RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Consiliul Județean Iași va prelua Casa și Mausoleul „Vasile Alecsandri”! Proiectul de hotărâre se află pe masa consilierilor 

Casa și Mausoleul „Vasile Alecsandri”, din comuna Mircești, vor fi preluate în administrare de Consiliul Județean Iași

Plenul Consiliului Județean Iași se va reuni, pe data 26 iunie 2024, într-o ședință ordinară în care se vor supune votului peste 30 de proiecte de hotărâre. Printre acestea se numără și cel cu privire la preluarea în administrare de către CJ Iași a Casei și Mausoleului „Vasile Alecsandri”, din comuna Mircești.

Consiliul Județean Iași va prelua Casa și Mausoleul „Vasile Alecsandri”, din comuna Mircești

Proiectul de hotărâre privind preluarea în administrarea județului Iași – Consiliul Județean Iași a imobilului compus din Casa și Mausoleul „Vasile Alecsandri”, din comuna Mircești, va fi supus votului pe data de 26 iunie 2024.

„Imobilul compus din construcțiile C1 și C2 reprezentând Casa și Mausoleul «Vasile Alecsandri», situat în comuna Mircești, județul Iași, înscris în cartea funciară nr. 61848, s-a aflat în proprietatea Județului Iași — Consiliul Județean Iași și administrarea Muzeului Național al Literaturii Române Iași, pentru îndeplinirea obiectului de activitate, până  la nivelul anului 2023. La această  dată, imobilul mai sus menționat se află  în proprietatea Academiei Române urmare a Deciziei Curții de Apel Iași nr.I08/29.05.2009 de modificare a Sentinței civile 2063/10.12.2008 a Tribunalului Iași, privind punerea în posesie în conformitate cu prevederile Legii nr.10/2001 republicată, cu modificările și completările ulterioare, și a Hotărârii Consiliului Județean Iași nr.152/29.03.2023. Pentru rezolvarea situației generate de punerea în aplicare a hotărârii emise de instanța de judecată și din dorința ambelor părți de menținere în stare de funcționare a muzeului, s-a semnat între Academia Română și Județul Iași prin Consiliul Județean Iași Contractul de administrare nr.488/08.02.2024 pentru o perioadă de 10 ani, cu posibilitatea de prelungire, prin încheierea unui act adițional la contract”, se arată în proiectul de hotărâre.

  

Imobilul compus din Casa şi Mausoleul „Vasile Alecsandri”, situat în comuna Mirceşti, judeţul Iaşi, va fi atribuit în folosinţă gratuită către Muzeul Naţional al Literaturii.

continuare pe bzi.ro

Related posts

Arma furată din Constanța ar fi ajuns în Ciric, Iași! Scafandrii caută armamentul

Redacția

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” din Iași nu mai are locuri pentru internarea pacienților cu gripă

Redacția

Ne facem bine: 310.000 de donatori la Casa Share. Totul de bună voie, fără politică sau religie

Redacția
Încarcă...