NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație Local

Consilierii locali au aprobat astăzi construirea a trei blocuri de înaltă eficiență energetică, prin PNRR

Aleșii locali au fost convocați astăzi de îndată la o ședință de Consiliu Local. Urgența acestei ședințe a fost justificată de termenul scurt de depunere a unui proiect, privind construirea a trei blocuri în Pașcani.

Imobilele vor avea parter, etaj și mansardă și vor fi construite după conceptul nZEB, care se traduce în limba română ca o clădire ce consumă foarte puțină energie (nearly Zero-Energy Building). Ele vor avea instalate sisteme de control la distanță a instalațiilor (BMS), sisteme de supraveghere video și senzori de prezență. Toate acestea, alături de faptul că în final blocurile vor respecta principiul de a nu aduce prejudicii asupra mediului (DNSH – „Do no significant harm”) vor face ca facturile la utilități să fie foarte mici.

Cele trei blocuri vor avea câte 6 apartamente, fiecare bloc având o suprafață de 462 metri pătrați, banii pentru construirea lor fiind suportați în integralitate din PNRR. Suma necesară este de 957.174 de euro, la care se adaugă TVA.

Amplasamentul viitoarelor blocuri este terenul din spatele Prest Serv Apa, pe care Agenția Națională pentru Locuințe ar fi trebuit să construiască locuințe încă din anul 2010.

Advertisements
  

Cele 18 apartamente ce vor rezulta în urma implementării acestui proiect vor fi destinate familiilor ce fac parte din categorii defavorizate, aflate în risc de sărăcie și de marginalizare.

Acest proiect nu a fost însă prima alegere a primarului Marius Pintilie. În primă fază, cei 957.174 de euro ar fi trebuit să fie folosiți pentru amenajarea unor piste pentru bicicliști, însă din cauză că străzile din Pașcani nu au cărți funciare definitive, acest proiect nu putea fi implementat. Explicația a fost dată de către primarul Marius Pintilie, în ședința de Consiliu Local de astăzi.

Advertisements

„Am încercat să facem un proiect pentru amenajarea de piste de biciclete. Dar deoarece nu avem cărți funciare definitive pentru străzi, nu am putut depune acest proiect. Așa că din banii rămași, alocați prin PNRR municipiului Pașcani, vrem să depunem acest proiect de contruire a trei blocuri”, a explicat Marius Pintilie, primarul Municipiului Pașcani.

Proiectul a fost aprobat de toți consilieri locali prezenți în sală, în afară de consilierul Mihai Dediu care s-a abținut de la vot.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Activitatea PSA Pașcani va fi preluată de Apa Vital Iași. Prețul apei va crește cu 1,30 lei, în așteptarea fondurilor de dezvoltare

Marius Parteni

O nouă etapă de dezinsecție pe domeniul public, în municipiul Pașcani

Redacția

Doi morţi şi şapte răniţi după ce un microbuz şi o autoutilitară s-au ciocnit la Sasca Nouă. Victimele sunt din zona Pașcani

Redacția
Încarcă...