RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Consilierii locali din Pașcani nemulțumiți de informațiile primite de la Serviciul de Administrație Publică

Doi aleși locali s-au plâns de faptul că primesc mai puține documente față de perioada din trecut, atunci când vine vorba de acte și informații adresate legislativului local. Declarațiile lor au fost îndreptate către șefii Primăriei Pașcani, asta în condițiile în care relația cu Consiliul Local este în mâna secretarului general, Irina Jitaru.

Gabriela Nedelcu (PSD) și Sorin Olariu (PMP) au vorbit despre aceste aspecte într-o emisiune de televiziune. Deși cunosc modul de organizare și funcționare a Consiliului Local, precum și faptul că informațiile sunt transmise prin Serviciul de Administrație Publică din subordinea secretarului general, cei doi au acuzat șefii instituției că le taie din informații.

Aceștia s-au ferit să critice activitatea Irinei Jitaru, ceea ce este și de înțeles, dat fiind susținerea față de aceasta. Pe fondul înregistrărilor cu privire la corectitudinea modului de organizare a unor concursuri, publicate de NewsPascani.com, cei doi au susținut, la aceeași televiziune, că secretarul Jitaru ar fi victima unei campanii de presă.

Olariu a mai menționat în aceeași emisiune că va propune din nou proiect de hotărâre prin care în trecut susținea înființarea aparatului de lucru al Consiliului Local.

  

Iată câteva din intervențiile celor doi, pe marginea acestui subiect: 

“Aicea ipocrizia e maximă, pentru că țipau toată ziua transparență și nu se vede nimica. Înainte nu mi s-a întâmplat niciodată să cer o informație și să nu o primesc, sau să nu mi se răspundă. Efectiv nici nu m-aș fi așteptat. Mai puține, mai puțin de jumătate”, a susținut Sorin Olariu, consilier PMP.

“Îmi dă impresia că nici corespondența adresată Consiliului Local nu vine toată și este selectată”, a opiniat Gabriela Nedelcu, consilier local PSD.

“Acuma primim, și mă refer la corespondență, mai puține informații ca înainte. E-mailuri mult mai puține. Chiar m-am uitat, mai puțin și de jumătate. De ce, nu am înțeles. Am să caut acel proiect prin care doream să facem aparatul de specialitate al Consiliului Local. Am să îi schimb forma cumva și să vedem. Pentru că atunci erau de acord, acuma mai vor? Chiar am să o fac, pentru că mi se pare deplasat modul … privind informațiile. Trebuie să aflăm pe surse”, a mai susținut Sorin Olariu.

Related posts

Primul parapet mobil a fost montat pe E85„Drumul Morții”

Redacția

Câte zile libere de la stat vor avea românii în 2024. Șapte dintre acestea pică în weekend

Redacția

Muniție neexplodată găsită pe o pășune din Heleșteni! Peste 80 de focoase active ridicate după căutări!

Marius Parteni
Încarcă...