RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
AdministrațieLocal

Consiliere pentru apicultorii din zona Pașcani privind ajutorul de la stat pe 2023

Crescătorii de albine vor primi un ajutor de la stat drept compensație pentru pierderile suferite anul trecut, din cauza războiului din Ucraina. Astăzi, în sala de seminarii a Primăriei Pașcani a avut loc o întâlnire cu o echipă de consilieri din cadrul Direcţiei pentru Agricultură Judeţene Iași cu apicultori din zona municipiului.

Întreprinzătorilor prezenți la eveniment li s-a acordat consiliere pentru a aplica la ajutorul de stat privind compensarea parțială a pierderilor suferite în anul 2023 în sectorul apicol. Astfel, un apicultor ar urma să primească 5 euro pentru fiecare familie de albine .

Conform Ordonanței de Urgență privind instituirea unei scheme de ajutor de stat cu caracter temporar pentru compensarea parțială a pierderilor suferite de crescătorii de albine în anul 2023, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, de acești bani vor putea beneficia atât persoanele fizice, cu atestat de producător, cât și firmele, ori întreprinderile familiale.

Dosarele de înscriere se pot depune până pe 11 aprilie 2024, la Direcția Agricolă Iași. Banii în conturi îi vor primi până la data de  30 iunie 2024.

  

Related posts

Pintilie despre Nedelcu pe tema curățeniei din oraș: „un spațiu din centrul orașului arată ca o toaletă”

Irina Gherasim

Apa pascanenilor, “controlata” de ApaVital Iasi

Redacția

Rățoi și Olariu, vot împotriva proiectului privind modernizarea zonei de agrement Lacul Peștișorul!

Marius Parteni
Încarcă...